Latvijas Dabas fondam jauna putnu tiešraide – jūras ērgļi Ķemeru Nacionālajā parkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas Dabas fonds putnu tiešraižu vērotājiem ir sagādājis svētku dāvanu – jaunu tiešraidi no jūras ērgļu ligzdas. Ligzda atrodas Ķemeru Nacionālajā parkā, un tajā šobrīd mājo divi pieauguši putni. Tiešraide skatāma LDF YouTube kanālā. LDF pateicas visiem ziedotājiem, kas palīdzējuši nodrošināt tiešraides, un aicina ziedot arī nākamā gada sezonas vērošanai!

Jānis Ķuze, Latvijas Dabas fonda tiešraižu projekta vadītājs, stāsta: “Ligzdošanas teritorija Ķemeru Nacionālajā parkā ir zināma kopš 2019. gada, kad ērgļi sākotnēji aizņēma zivju ērglim būvētu mākslīgo ligzdu priedē, kas tajā brīdī jau bija nokaltusi. Divus gadus vēlāk tika atrasta šī ērgļu pāra jaunā ligzda, tā atrodas eglē, sniega vai vēja nolauztas galotnes apauguma vietā – līdzīgā situācijā kā mūsu jau ilgstoši vērotā ligzda Durbē, tikai zemāk, nepilnus 20 metrus virs zemes. Ir pamats domāt, ka šī ligzda tika uzbūvēta jau 2020. gadā, kad sākotnēji aizņemtā mākslīgā ligzda sausajā priedē bija neapdzīvota. Laikā kopš 2021. gada ērgļi šajā ligzdā katru gadu ir ligzdojuši sekmīgi, divreiz izaudzinot pa vienam mazulim un vienreiz divus.”

2023. gada beigās ligzda jau tiek gatavota nākamajai ligzdošanas sezonai, tā tiek pušķota ar skuju koku zariem. Abi pieaugušie putni, ko šajā laikā var redzēt ligzdā, ir negredzenoti, līdz ar to šo ērgļu izcelsme un precīzs vecums nav zināmi. Ligzdas iemītniekiem vēl nav doti vārdi, līdz ar to skatītājiem ir iespējas piešķirt jūras ērgļiem skanīgus vārdus.

Latvijas Dabas fonda tiešraides tiek nodrošinātas, pateicoties skatītāju ziedojumiem. Ziedot tiešraižu atbalstam var šeit, kā arī ar Mobilly aplikācijas starpniecību un ziedojumu kastītēs lielākajos tirdzniecības centros. 4G tīklu, kas nepieciešams augstas kvalitātes tiešraižu pārraidīšanai, nodrošina mūsu atbalstītājs LMT.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu