Aizsardzības ministrijā izveidota jauna nodaļa, lai padarītu caurskatāmāku iepirkumu sistēmu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) iniciatīvas Aizsardzības ministrijā (AM) izveidota Iepirkumu kontroles un plānošanas nodaļa, informēja AM Preses nodaļa.

Tas tiekot darīts ar mērķi nodrošināt caurskatāmu iepirkumu sistēmu. Nodaļa nodrošināšot papildu kontroles mehānismus pirms iepirkumu izsludināšanas un līgumu slēgšanā ar iepirkuma uzvarētājiem.

Jau ziņots, ka jautājums par kontroles mehānismiem aktualizējās pēc tam, kad uzņēmums "Zītari LZ" 2022.gada decembrī ieguva 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi NBS vajadzībām turpmākos piecus gadus.

Ar SIA "Zītari LZ" līgums tika noslēgts par loģistikas sistēmas izveidi, kas apvieno virkni pārtikas ražotājus un citus komersantus, lai nodrošinātu pārtikas piegādi visām NBS vienībām visā Latvijas teritorijā. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam pēc NBS pieprasījumiem būtu jānodrošina arī nepieciešamie pārtikas krājumi. Tāpat vienošanās paredzēja pienākumu uzņēmumam nodrošināt NBS nepieciešamās pārtikas ražošanu un piegādi kara gadījumā.

Šovasar ministrija panākusi vienošanos ar uzņēmumu par līguma pirmstermiņa izbeigšanu. Līgums tiks izbeigts 31.decembrī, tostarp panākta vienošanās, ka komersants neizvirzīs nekādas pretenzijas un valstij attiecīgi neradīsies zaudējumi.

Vienlaikus notiek darbs pie jauna iepirkuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu