No VID plānots atdalīt tiesībsargājošās iestādes; daļu funkciju pārņems KNAB

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB
KNAB Foto: Publicitātes foto

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume atbalsta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvaldes operatīvās un izmeklēšanas funkcijas pārņemšanu.

Jau 30.novembrī aizvadītajā Noziedzības novēršanas padomes sēdē Straume atbalstīja šādu finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) iniciatīvu, atzina KNAB.

KNAB gan patlaban izskata Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu un līdz 2024.gada 8.janvārim sniegs FM savu viedokli.

Jau ziņots, ka no VID plānots atdalīt tiesībsargājošās iestādes - Nodokļu un muitas policijas pārvaldi un Iekšējās drošības pārvaldi, liecina FM informatīvais ziņojums, kas iesniegts saskaņošanai valdībā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes funkcijas un uzdevumus paredzēts nodot finanšu ministra pārraudzībā izveidotajai tiešās pārvaldes iestādei - Nodokļu un muitas policijai. Finanšu ministrs padotību pār Nodokļu un muitas policiju īstenos ar FM starpniecību.

Savukārt VID Iekšējās drošības pārvaldes operatīvās un izmeklēšanas funkcijas un uzdevumus paredzēts nodot KNAB nolūkā nodrošināt efektīvu koruptīvu kriminālprocesu norisi un lietderīgu resursu izmantošanu, realizējot KNAB kā visaptverošas koruptīvo noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanas iestādes modeli, kā arī nolūkā nodrošināt vienotu praksi koruptīvu noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanā, nodrošināt koruptīvo noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanas neatkarību, stiprināt izmeklēšanas objektivitāti, novērst interešu konflikta iespējamību.

VID turpmāk attīstīsies kā klientorientēta servisa iestāde, kas kalpo sabiedrības interesēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu