Tīringenes ministrs: AfD augošā popularitāte ir drauds demokrātijai (1)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Tīringenes zemes iekšlietu ministrs Georgs Maiers
Tīringenes zemes iekšlietu ministrs Georgs Maiers Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācijas Tīringenes zemes iekšlietu ministrs Georgs Maiers brīdinājis, ka eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) augošā popularitāte apdraud demokrātiju.

AfD ierindojusies pirmajā vietā nesenajās sabiedriskās domas aptaujās Tīringenē, Saksijā un Brandenburgā. Visās šajās federālajās zemēs nākamgad gaidāmas landtāgu vēlēšanas.

Maiers, kurš pārstāv sociāldemokrātus (SPD), laikrakstam "Süddeutsche Zeitung" izteicās, ka "AfD labējie ekstrēmisti Bjerna Hekes vadībā visiem līdzekļiem cenšas graut demokrātiju no iekšienes".

"Mums, demokrātiem, ir jāstājas pretī cīņā, kurai mēs līdz šim neesam pietiekami sagatavoti," atzina Maiers.

Heke ir AfD Tīringenes nodaļas vadītājs un Tīringenes landtāga AfD frakcijas līderis. Vācijas Konstitūcijas aizsardzības birojs Tīringenes AfD nodaļu, tāpat kā Saksijas un Saksijas-Anhaltes nodaļas, ir klasificējis kā "pierādītus labējos ekstrēmistus".

Maiers aicināja precīzāk formulēt Tīringenes federālās zemes premjerministra ievēlēšanas procedūru, un pauda bažas, ka pašreiz Tīringene, kā aizmigusi, virzās pretī katastrofai un var attapties autoritārā sistēmā.

Viņaprāt, AfD popularitāti veicinājušās dažādās sociālās problēmas Vācijas austrumu zemēs, kas savulaik atradušās komunistiskā režīma jūgā. Piemēram, cilvēki austrumos vidēji nopelna par 25% mazāk nekā rietumos. Viņš norādīja, ka daudzi cilvēki ir ļoti noraizējušies par krīzēm, ar kurām pašlaik saskaras pasaule, un dažkārt pat ir uztraukušies par to, vai viņiem pietiks naudas, lai samaksātu par apkuri.

Tās ir kliedzošas sociālās problēmas, kas, ja netiks atrisinātas, atspoguļosies politikā, brīdināja Maiers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu