NMPD: Jaungadā iedzīvotāji alkoholu lietojuši neprātīgi daudz (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta NMPD automašīnas
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta NMPD automašīnas Foto: Publicitātes foto

Šogad pa ilgiem laikiem Jaungada naktī cilvēki nav guvuši smagas traumas, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku, tomēr viens svinētājs ļoti nopietni apdedzis, uzliesmojot Ziemassvētku eglītei, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

TVNET jau ziņoja, ka vecgada vakarā plkst.21.41 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Dobelē, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdegusies Ziemassvētku eglīte, bet no tās - starpstāvu pārsegums. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots mediķiem.

NMPD, neprecizējot konkrēto gadījumu, informēja, ka, aizdegoties Ziemassvētku eglītei, viens cilvēks guvis ļoti nopietnus apdegumus. 

Pavisam Jaungada naktī NMPD mediķiem bijis ap 1000 izsaukumu, no tiem ap 200 pie cilvēkiem, kas guvuši traumas. Lai arī tas ir daudz, tomēr gūtās traumas nav smagas, vērtē NMPD. Gadumijā nav notikušas arī autoavārijas ar smagām sekām.

Pārsvarā traumas gūtas krītot vai svinētāju savstarpējos konfliktos alkohola reibumā. Kopumā Jaungadā iedzīvotāji alkoholu lietojuši neprātīgi daudz, liecina NMPD novērojumi, izbraucot uz notikumu vietām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu