Sociologs par Kariņa privāto avioreisu skandālu: šādi skandāli iecementē sabiedrības nihilismu

CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāte Aiva Vīksna un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam.
Saeimas deputāte Aiva Vīksna un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam. Foto: Zane Bitere/LETA

Sociologs un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" uzsvēra, ka tādi skandāli kā Kariņa privāto avioreisu izgaismošana "iecementē sabiedrības nihilismu".

"Kārtējo reizi mēs redzam, ka caur šādiem skandāliem, šādām lietām tiek burtiski iecementēts sabiedrības nihilisms un cinisms saistībā pret politiku – visi viņi ir vienādi, nevienam no viņiem nedrīkst uzticēties," tā Kaktiņš.

Viņš arī piemetināja, ka daļai sabiedrības gan šādu privāto avioreisu izmantošana liekas valsts vadītāja amatam atbilstoša.

Kaktiņš arī atzinīgi izteicās par pašreizējās premjeres Jaungada uzrunu, piebilstot, ka viņam gan personīgi prezidenta Edgara Rinkēviča runa patika labāk. "Tā bija vienkāršāka, īsāka, cilvēcīgāka," norāda Kaktiņš.

Otrs raidījuma viesis, politologs Mārtiņš Daugulis, komentējot Siliņas uzrunu, atzīmēja, ka premjere nav vairījusies no vārda "es".

"Ja mēs salīdzinām ar citiem iepriekšējiem, tā "es" lietošana uzrunā, tā nesaplūšana ar pūli – tā arī ir tāda diez gan jauna lieta valodā," sacīja Daugulis.

Vairāk skaties raidījuma ierakstā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu