"Rīgas meži" plāno sakopt Ziepniekkalna mežus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" plāno Ziepniekkalna meža kopšanu, informēja uzņēmumā.

Darbu mērķis ir palīdzēt augt un attīstīties meža galvenajam kokam - priedei, saglabāt bioloģisko daudzveidību, dažādot meža ainavu, tajā skaitā saglabāt neskartas vietas, kur patverties meža dzīvniekiem, kā arī īpaši izcelt vizuāli patīkamas reljefa formas.

Lai arī "Rīgas meži" Ziepniekkalna mežā izvieto novērošanas kameras un teritoriju uzrauga ikdienā, šajā mežā tiek nelegāli izmesti atkritumi.

Plānotā darbu platība ir apmēram 75 hektāri. Meža teritorija atrodas starp Ozolciema gatvi un Ķekavas novada robežu, kā arī starp Rītausmas ielu un dārzkopības kooperatīvu "Celtnieks".

Foto: "Rīgas meži"

Darbi notiks tikai teritorijās, kas iekļautas apstiprinātajā SIA "Rīgas meži" Meža apsaimniekošanas plānā.

Plānots, ka meža kopšana notiks no februāra līdz aprīlim.

Lai iepazīstinātu sabiedrību ar plānoto Ziepniekkalna meža kopšanu, otrdien, 9.janvārī plkst.14 notiks tikšanās ar iedzīvotājiem.

Tās laikā tiks sniegta informācija par paredzētajiem meža kopšanas darbiem, to mērķiem, kā arī tiks sniegti skaidrojumi un atbildes uz jautājumiem.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu