Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība") ir viens no dažiem ministriem Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") kabinetā, kam jau bijusi darba pieredze valdībā. Vēl jo vairāk – viņš tāpat kā tagad vadījis Iekšlietu ministriju. TVNET+ ar Kozlovski apsprieda problēmas Valsts policijā, vardarbības pieaugumu, situāciju uz austrumu robežas un prezidenta iniciatīvas.    

Nesen Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs piedāvāja atļaut direktoriem drošības apsvērumu dēļ pārmeklēt skolēnu mantas. Šo iniciatīvu atbalsta arī Kozlovskis. Viņš norāda uz dažādām problēmām, kas ir sastopamas izglītības iestādēs. Piemēram, aizliegto vielu izplatība un tirgošana, kā arī pieaugošā vardarbība sabiedrībā un pusaudžu vidū.

"Kāpēc būtu jādod šādas tiesības? Jo [citādi] uz katru tādu gadījumu būtu jāreaģē Valsts policijai. Tas varētu sarežģīt citus pienākumus," skaidro ministrs. Protams, šādā situācijā ir neizbēgama diskusija par privātumu. Taču Kozlovskis uzskata, ka tas ir samērīgs risinājums. "Negribētos, lai būtu kā Amerikā, kur iekļūšana skolā ir caur metāla detektoru un stāv apsardze."

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X