Nosauktas 10 strespilnākās lidostas pasaulē (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lai ceļojums būtu mierīgs un bez nepatīkamiem pārsteigumiem, ceļotājiem ieteikts izvairīties no vairākām lidostām. 2023. gads gan bija sarežģīts gads aviopārvadātājiem, jo notika daudzi streiki, kā arī darbu ietekmēja daudzi citi apstākļi.

Tieši tāpēc daudzi pasažieri ar bažām gaida savus nākamos ceļojumus. Ir faktori, ko ceļotāji var ietekmēt, un ir arī lietas, ko ietekmēt nevar. Viens no faktoriem, ko var izvēlēties, – uz kādu lidostu lidot.

Lai iztiktu bez nepatīkamiem pārsteigumiem, ieteicams izvairīties no “stresainākajām” lidostām pasaulē.

Pētījumā, ko veica konsultāciju kompānija “VisaGuide.World”, sastādīts reitings ar desmit lidostām, kurās iespējams tikt pie lielākās stresa devas.

Pētījumā aptaujāti piecdesmit triju dažādu tautību aviopasažieri, kopumā 1642,  kuri 2023. gadā veikuši vismaz divus starptautiskus lidojumus. Pētījumā jautāts, kādi aspekti padara ceļošanu stresainu. Izrādās, ka liela daļa pasažieru kā piemērus min tieši lidostas. Jo lielāka lidosta, jo grūtāk tajā orientēties. Vēl iemeslu vidū stresu rada burzma lidostās, reisu aizkavēšanās un attālums no pilsētas centra.

Ņemot vērā šīs problēmas, “VisaGuide.World” sastādīja lidostu reitingu, ņemot vērā piecus faktorus – kopējais pasažieru skaits, lidostas lielums kvadrātmetros, pasažieru daudzums uz vienu kvadrātmetru, reisu aizkavēšanās biežums un attālums līdz pilsētas centram kilometros.

Par “visstresaināko lidostu” pasaulē atzīta...

Londonas Getvikas lidosta Lielbritānijā. Tā ir otrā lielākā lidosta Lielbritānijā, un tā izceļas ar vienu no augstākajiem pasažieru blīvumiem pasaulē. Getvikas lidostā arī visai bieži aizkavējas avioreisi, bet attālums līdz pilsētas centram ir 43 kilometri.

Puse no “stresainākajām” lidostām atrodas Eiropā. Otrajā vietā ir Stambulas lidosta Turcijā. Tā ir pasažieriem pārpildītākā lidosta Eiropā – 2022. gadā šeit tika reģistrēti 64 289 107 pasažieri, kas ir septītais lielākais rādītājs pasaulē. Ceļotāji norāda, ka ļoti bieži rodas problēmas saistībā ar pārvietošanos pa lidostu – tās platība ir vairāk nekā 76 miljoni kvadrātmetru.

Trešajā vietā Minhenes lidosta Vācijā. 2022. gadā tā apkalpoja uz pusi mazāk pasažieru nekā Stambula – 31 642 738. Turklāt Minhenes lidosta ir piecas reizes mazāka par Stambulas lidostu.

Ceturtajā vietā ierindojusies Denveras Starptautiskā lidosta ASV, bet piektajā vietā – Hītrovas lidosta Lielbritānijā. Šī lidosta ir otra noslogotākā Eiropas lidosta ar 61,6 miljoniem pasažieru, taču tā ir mazāka nekā Minhenes lidosta.

Sestajā vietā Losandželosas lidosta ASV, kam seko Romas – Fumičino lidosta Itālijā, Dalasas-Fortvērtas, Džona Kenedija un O’Hāras lidosta ASV.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu