Video Madrides mēra birojs atvainojas par rasistisko Zvaigznes dienas apsveikumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Madrides mēra birojs atvainojies par Zvaigznes dienas video apsveikumu, kurā Baltazaru, vienu no kristīgās tradīcijas austrumu gudrajiem, ataino ar tumšu grimu nogrimēts baltādains aktieris.

Tā bijusi kļūda no video veidotāju puses, skaidroja pašvaldības pārstāvji.

Opozīcijas deputāti video nosodīja, šajā situācijā, kad tumšādainu personāžu ataino nogrimēts baltais aktieris, saskatot rasismu.

Atbilstoši evaņģēlija stāstam un baznīcas tradīcijai, jaundzimušo Dieva dēlu no austrumiem ierodas godināt trīs gudrie - Baltazars, Melhiors un Kaspars. Dažkārt viņi dēvēti par magiem vai ķēniņiem.

Kā vēsta laikraksts "El Mundo", Madrides pilsētas padome Čarmatīnas rajonā vairākiem bērniem nosūtījusi personalizētus video, kuros Baltazaru ataino nogrimēts baltādains aktieris, kurš video runā ar īpatnēju akcentu

Čarmatīnā, kur dzīvo aptuveni 140 000 cilvēku, municipālā apgabala valde nosūtījusi apsveikumus no trim austrumu gudrajiem tiem bērniem, kuru vecāki to iepriekš bija lūguši.

Austrumu gudro atainošanai nolīgti seši aktieri - "pieci melnādainie un viens, kas tāds nebija", ziņu aģentūrai pastāstīja avoti pašvaldībā.

Aktieris izraudzīts ierakstam, "ņemot vērā "ķēniņu" pieejamību", tā kā šajās dienās viņiem ir daudz darba", turklāt "vismaz divi Baltazari bija sasirguši ar kovidu, un mums nācās izmantot kādu, kas nav melnādains", skaidroja avoti.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu