Sprūds piedalīsies nacionālās aizsardzības konferencē Zviedrijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds tikšanās laikā ar Kanādas aizsardzības ministru, kurā pārrunā reģionālās drošības jautājumus, Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanu no bataljona līdz brigādes līmenim, kā arī atbalstu Ukrainai.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds tikšanās laikā ar Kanādas aizsardzības ministru, kurā pārrunā reģionālās drošības jautājumus, Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanu no bataljona līdz brigādes līmenim, kā arī atbalstu Ukrainai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) no šodienas līdz 8.janvārim piedalīsies Zviedrijas nacionālās aizsardzības konferencē "Sabiedrība un aizsardzība" Selēnā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Sprūds konferencē diskutēs par sabiedrības noturību pret apdraudējumiem un uzstāsies par visaptverošu valsts aizsardzību un tās aktualizēšanu Latvijas izglītības sistēmā. Papildus tam konferencē šogad tiks apspriestas tādas tēmas kā Zviedrijas ceļš uz dalību NATO, Krievijas karš Ukrainā, dezinformācijas draudi un izaicinājumi demokrātijai, kā arī daudz citas.

Sprūdam paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās, tajā skaitā ar Zviedrijas aizsardzības ministru Polu Jonsonu un Zviedrijas Bruņoto spēku komandieri ģenerāli Mikaelu Bidēnu, kā arī ar Zviedrijas civilās aizsardzības ministru Karlu Oskaru Bohlinu. Amatpersonas diskutēs par atbalstu Ukrainai, NATO aktualitātēm un divpusējo sadarbību.

Konferences organizatori uzsver, ka Baltijas valstīm ir ilgstoša pieredze ar cīņu pret dezinformāciju un pretošanos hibrīdkaram, tādēļ Zviedrijas partneri augstu novērtē Latvijas dalīšanos ar zināšanām šajos jautājumos.

"Sabiedrība un aizsardzība" konference tiek organizēta kopš 1946.gada, un tajā piedalās Zviedrijas un citu valstu augsta līmeņa eksperti un politiķi, tostarp Zviedrijas premjerministrs, aizsardzības ministrs un citas amatpersonas, kā arī sabiedrības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu