Vai visām sievietēm obligāti jākļūst par mammām? Atbild viņas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Māmiņu klubs"

Raidījumā "Māmiņu klubs" viesojās TV personība un divu bērnu mamma Kristīne Virsnīte, kā arī influencere un trīs bērnu mamma Kristīne Dzenīte, atbildot uz jautājumu, vai, viņuprāt, visām sievietēm būtu jārada bērni.

Abas mammas neslēpa - neviens nav tiesīgs tiesāt katras sievietes izvēli.

"Šausmīgs, negodīgs jautājums! Manā dzīvē ir ļoti tuvas un mīļas sievietes, kurām nav bērnu, un mēs zinām, ka viņām nekad nebūs bērnu. Ko es varu pateikt - jā, viņām vajadzētu bērniņu? Kā es drīkstu kaut ko tādu pateikt?

Jo tur ir stāsti un notikumi, kāpēc ir tā, kā ir. Pat tad, ja tā ir izvēle, kāpēc cilvēks nedrīkstētu izvēlēties dzīvot bez bērniem? Es domāju, ka mēs jau ieejam tādā domāšanā, ka kļūstam pieņemošāki, nekā kādreiz, bet mēs drīkstam atļaut sev neturpināties!" bilda Virsnīte.

Viņa paskaidroja, ka neviens nekad nezinās īstos un patiesos iemeslus, kas stāv aiz šīm izvēlēm. 

Dzenīte piekrita, norādot, ka izvēle nekļūt par mammu ir tāda pati izvēle, kā kļūt par mammu, un aicināja aizdomāties, kā justos sievietes, kuras vēlas bērnus, ja viņām aizliegtu tos radīt.

"Mēs vienmēr vienā virzienā domājam, kad sieviete pasaka, ka viņa nevēlas bērniņu, un visiem ir "ak, šausmas!" Bet mēs nedomājam tai otrajā virzienā, kad sieviete izvēlas būt par mammu - "ak, šausmas!"" piebilda Virsnīte. 

"Mums sabiedrībā vajadzētu pieņemt, ka ir dažādi cilvēki, dažādi viedokļi, un ne vienmēr tas tavējais ir jāpastāsta citam. Tas arī viss!" uzskatos dalījās Dzenīte, aicinot sievietes jautājumus par bērniem "atlaist".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu