Tumšmataino skaistuli Kati jeb pilnajā vārdā Jekaterinu Aleksējevu (29) noķeram īsā brīdī, kad viņa ciemojas Latvijā pie ģimenes un šeit pasniedz meitenēm meistarklases modeļu profesijā. Aplūkojot viņas Instagram saturu, kurš mirdz no "Miss Universe" ("Miss Visums") skaistumkonkursa iznācieniem, karalienes kroņiem, modes zīmolu fotosesijām, Kannu sarkanā paklāja un pašbildēm ar pasaules slavenībām, neticas, ka viņas stāsts sākās tepat, Pļavniekos, parastā ģimenē. Uzzini modeles un "Miss Universe" Latviju pārstāvošās Kates veiksmes stāstu, kas vietām ir arī asu ērkšķu pilns. "Ar mums notiek vai arī nenotiek lietas – tas ir kāda augstākā plāns," uzskata Kate. 

Tā kā neko daudz vairāk par tevi nezinu kā faktu, ka pārstāvēji 2023. gadā Latviju "Miss Universe" skaistumkonkursā, lūgšu tevi pašu sākt šo stāstu par sevi.

Mans vārds ir Kate Aleksējeva (@kate.xeeva), un es nāku no vienkāršas ģimenes. Esmu dzimusi Rīgā, un mana bērnība pagāja Pļavniekos. Mana ģimene arī nav liela – man ir jaunāks brālis, kurš vēl mācās vidusskolā. Bērnībā es biju aktīvs bērns – paralēli skolas dzīvei mācījos arī mūzikas skolā, dziedāju korī, apmeklēju teātra pulciņu.

Šķiet, tev patika skatuve jau bērnībā?

Jā. Jau kopš agra vecuma esmu jutusi, ka vēlos dzīvē kaut ko sasniegt! Būt uz lielās skatuves. Bet es vēlējos būt pazīstama dziedātāja. Kā arī sapratu – lai kaut ko sasniegtu dzīvē, ir jāzina valodas, un tās es apzināti apguvu.

Un tomēr mēs tavu vārdu nesaistām ar mūzikas pasauli, bet ar modeļu un skaistumkonkursu pieredzi. Kā ceļš no notīm tevi aizveda līdz modes mēlei?

Reiz manas fotogrāfijas sociālajā tīklā pamanīja kāds fotogrāfs. Tolaik bija tāds one.lv (smejas). Man tika atsūtīta ziņa ar jautājumu, vai es nevēlos fotografēties profesionālā fotosesijā. Tā bija mana pati pirmā fotosesija

Cik tev toreiz bija gadu?

Četrpadsmit.

Kāds bija rezultāts?

Ļoti skaists. Redzēju bildes, man ļoti patika, un es sapratu, ka to vēlos darīt vēl. Publicēju bildes internetā un saņēmu daudz komplimentu, kas vēl vairāk stiprināja manu vēlmi to visu turpināt. Es pieteicos modeļu aģentūrā, kas atradās tepat Rīgā, bet tur man “aplauza spārnus”...

Es saņēmu brutālu kritiku par savu izskatu, kas mazināja pašpārliecību. Man teica, ka neesmu pietiekami gara, mani gurni ir par platu. Ka man ir jānomet svars, lai uz kaut ko cerētu. Tas bija tik tieši, bet es es pēc dabas esmu ļoti emocionāls un jūtīgs cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X