Jekaterina Duncova paziņojusi par jaunas politiskās partijas “Rassvet” izveidi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jekaterina Duncova
Jekaterina Duncova Foto: AP/Scanpix

Bijusī Rževas žurnāliste Jekaterina Duncova, kurai neizdevās reģistrēties kā prezidenta amata kandidātei, ir paziņojusi par jaunas politiskās partijas “Rassvet” (“Rītausma”) izveidi, teikts viņas ierakstā sociālās saziņas vietnē “Telegram”.

Duncova solīja, ka tuvākajā laikā partija rīkos atbalstītāju sapulces visos valsts reģionos. Tikšot izveidotas reģionālās nodaļas, bet pēc tam partijas biedri sāks gatavoties vēlēšanām.

“Mūsu mērķis ir apvienot un atvest pie varas krietnus cilvēkus. Tos, kuri vēlas dzīvot nākotnē, nevis pagātnē, mierīgā un drošā valstī, kur prioritāte ir visu labklājība, nevis dažu izredzēto iedzīvošanās. Mēs zinām, ka mūsu ir daudz. Apvienosimies,” sacīja Duncova.

Centrālā vēlēšanu komisija 23. decembrī atteicās reģistrēt grupu, kas izvirzīja Duncovas kandidatūru, atsaucoties uz pārkāpumiem - piemēram, nepareizi uzrakstīts viena no Duncovas atbalsta mītiņa dalībniekiem otrais vārds.

“Oficiālais atteikuma iemesls: vēlētāju grupa nebija izveidota. Visi klātesošie sapulcē, tostarp žurnālisti, redzēja, ka mēs veicām reģistrāciju, noskaidrojām grupas dalībnieku skaitu un tikai pēc reģistrācijas slēgšanas pārgājām pie pašas sapulces, apstiprinājām tās darba kārtību un balsojām par to secīgi. Arī CVK pārstāvji bija klāt pie izvirzīšanas un visu redzēja savām acīm,” sacīja pati Duncova.

Pēc CVK atteikuma viņa vērsās pie partijas “Jabloko” ar priekšlikumu izvirzīt viņu par vēlēšanu kandidāti, taču Javlinska partija šo priekšlikumu noraidīja.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu