Jekaterinu Duncovu pēc paziņojuma par jaunas partijas izveidi aizturējusi policija (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jekaterina Duncova
Jekaterina Duncova Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī žurnāliste no Rževas Jekaterina Duncova, kurai neizdevās reģistrēties kā Krievijas prezidenta amata kandidātei, tika aizturēta uzreiz pēc tam, kad viņa paziņoja par jaunas politiskās partijas “Rassvet” izveidi, ziņo “Telegram” kanāls “Ateo Breaking”. Šo informāciju patlaban ir apstipirnājis arī kāds avots Duncovas štābā.

Pēc partijas organizācijas komitejas sēdes tiesībsargājošo iestāžu darbinieki apturēja Duncovas vadīto automašīnu. Tagad viņa tiek nogādāta narkoloģiskajā ambulancē, lai pārbaudītu, vai viņas asinīs nav narkotisko vielu, apgalvo “Ateo Breaking”.

“Baza” ziņo, ka Duncova neilgi pēc aizturēšanas tika atbrīvota. Telegram kanālam viņa pastāstīja, ka, atgriežoties no tikšanās, viņai uzkāries automašīnas video reģistrators, tāpēc viņa apstājusies ceļa malā. Tajā brīdī policija viņai tuvojās, aizbildinoties, ka viņa atrodas vietā, kur nedrīkst stāvēt.

“Es vienkārši biju nepareizajā vietā nepareizajā laikā. Narkotiku tests bija negatīvs, es jau esmu atbrīvota,” Jekaterina pastāstīja kanālam “Baza”.

Jaunās partijas kongresā Duncova solīja, ka tuvākajā laikā rīkos atbalstītāju sapulces visos valsts reģionos. Tiks izveidotas reģionālās nodaļas, pēc tam partijas biedri sāks gatavoties vēlēšanām.

“Mūsu mērķis ir apvienot un atvest pie varas krietnus cilvēkus. Tādus, kuri vēlas dzīvot nākotnē, nevis pagātnē, mierīgā un drošā valstī, kuras prioritāte ir visu labklājība, nevis dažu izredzēto iedzīvošanās. Mēs zinām, ka mūsu ir daudz. Apvienosimies,” sacīja Duncova.

Centrālā vēlēšanu komisija 23. decembrī atteica reģistrēt grupu, kas izvirzīja Duncovu, atsaucoties uz formāliem pārkāpumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu