Tiešsaistes diskusijā eksperti spriedīs par jauniešu seksuālo izglītību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien, 16. janvārī, plkst. 11 notiks tiešsaistes diskusija par jauniešu seksuālo izglītību, kurā eksperti spriedīs par sistēmām, kā atpazīt robežas pārkāpjošu uzvedību, informēja biedrība "Papardes zieds".

Patlaban sabiedrībā izveidojies priekšstats, ka jauniešu un bērnu izglītošanas seksuālās un reproduktīvās veselības jomā viss notiek. Katrs ir dzirdējis par izglītojošām lekcijām skolā, katrs otrais savā ģimenē ir pārrunājis, vai vismaz mēģinājis pārrunāt, šos jautājumus ar saviem bērniem, norāda biedrībā. Taču nav skaidrs, vai tā patiesi ir, vai skolotāji, treneri, aprūpētāji spēj atpazīt veselīgu, vecuma posmam atbilstošu seksualitāti no robežu pārkāpjošas rīcības attiecībā pret citu jaunieti, kā arī, vai strādājošajiem ar bērniem un jauniešiem ir vienota izpratne, saprotama sistēma, kas ļauj atšķirt normālu no robežu pārkāpjošas rīcības, un reakcijas, rīcības algoritmus, pēc kuriem vadīties.

Diskusijā piedalīsies biedrības "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis, Valsts probācijas dienesta Resocializācijas departamenta Probācijas programmu nodaļas vadītāja Krista Skara, Rīgas Teikas vidusskolas direktore Guna Pudule.

Diskusijas tiešraidei varēs sekot līdzi biedrības "Papardes zieds" "Facebook" tiešraidē, kā arī portālā TVNET.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu