Pagājušonedēļ garāžu kooperatīvā Kauņā laimīgā kārtā tika atrasta deviņgadīgā Agota. Kopš atklāta viņas nolaupītāja personība, atklātībā nonākusi visai baisa informācija – izrādās, vīrietis pirms tam mēģinājis iefiltrēties "Facebook" grupā vecākiem, kuru bērniem diagnosticēts autisms, uzdodoties par ārstu. Mātes par vīrieša aktivitātēm ziņoja policijai, taču tolaik izmeklēšana netika sākta, vēsta Lietuvas portāls "15min.lt".

Kā medijam apstiprinājuši avoti tiesībsargājošajās iestādēs, aizdomās par Agotas nolaupīšanu aizturēts 42 gadus vecais Ģedimins Filipavičs, kurš ir mazais uzņēmējs Kauņā.

2014. gadā dzimusī Agota R. svētdien, 7.janvārī, apmēram plkst. 16.30 izgāja un neatgriezās. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta bija kāda autobusu pietura, kur viņa bijusi aptuveni plkst. 17. Policija pārbaudīja informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta.

Tika sākta plaša meklēšanas operācija, kas pēc trim dienām vainagojās panākumiem. Agota sveika un vesela tika atrasta garāžu kooperatīvā apmēram pusotra kilometra attālumā no nolaupīšanas vietas. Tur atradās arī vīrietis, kuru aizturēja Lietuvas policijas pretterorisma vienība ARAS. Viņam pagaidām noteikts trīs mēnešu apcietinājums uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku. Tiesas sēdēs Filipavičs redzams ar zilu aci.

Kad medijos izskanēja ziņas par vīrieša identitāti, viņu atpazina kādā  "Facebook" autisma grupā aktīvās mātes. Grupas administratore Erida atceras, ka jau vīrieša pieteikums izsaucis dusmas, jo vecāki labi zina, ka autiskā spektra traucējumi ir nevis slimība, bet gan nervu sistēmas atšķirīga attīstība, un to ārstēt nav iespējams.

Filipavičs rakstīja, ka varot kā dziednieks palīdzēt bērniem pārvarēt 

CopyLinkedIn Draugiem X