Noskaties Par Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu būtu jāspriež vēlētājiem, pauž Jurēvics (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputātu brauciens uz Ķīnu nonācis KNAB redzeslokā
Saeimas deputātu brauciens uz Ķīnu nonācis KNAB redzeslokā Foto: Ekrānšāviņš

Par vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu jāspriež vēlētājiem, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja "Jaunās vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics.

Viņš izvairījās vērtēt braucienu, vien norādīja, ka Latvijai kā valstij ar Ķīnu ir konstruktīvas attiecības, ciktāl tas ir saskaņā ar mūsu nacionālajām interesēm un kopējo Eiropas Savienības politiku.

Patlaban vairāki Saeimas deputāti, kas sadarbojas ar Ķīnas parlamentu, pašlaik atrodas Ķīnā. Grupas vadītājs Ainārs Šlesers (LPV) publiski paudis, ka braucienu apmaksā Ķīnas valdība.

No minētās deputātu grupas braucienā par Ķīnas valdības naudu devies tās vadītājs Šlesers, kā arī Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Viktorija Pleškāne ("Stabilitātei") un divi deputāti no Nacionālās apvienības - Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

Vaicāts, kāpēc Šlesers braucienu sauc par komandējumu, ja tam nav oficiāla Saeimas prezidija deleģējuma, Saeimas deputāts Vilis Krištopans (LPV) sacīja, ka tiekot runāts par būtību, un "var piesieties jebkam". "Valdis Dombrovskis, Urzula von der Leiena, Žuzeps Borels ir bijuši Ķīnā, vienmēr ir teikuši, ka ar Ķīnu ES ir jābūt labām attiecībām. Mēs sekojam mūsu varonim Dombrovskim un ejam uz Ķīnu," pauda Krištopans.

Saeimas deputāts ir pārliecināts, ka komandējums tiks noformēts. "Ja nebūs noformēts, tad, atvainojiet, pārsvaru ņems tie dīkdieņi, kas lido pa miljoniem ar privātām lidmašīnām. Tad viņiem ir viss kārtībā, bet te cilvēki aizbrauc ar nulle izmaksām nodokļu maksātājiem, un sākas kaut kāda vētra," sacīja Krištopans.

Viņš tāpat atzīmēja, ka Ķīnā ieradusies arī uzņēmēju grupa ar vairāk nekā 20 uzņēmējiem. "Bez politiķiem tur uzņēmējiem nav ko meklēt. Politiķi iet pa priekšu, uzņēmēji aiz viņiem," uzsvēra deputāts.

Pēc Krištopana teiktā, Krievijas iebrukums Ukrainā nevar ietekmēt Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecības.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) paziņojis, ka atbilstoši savai kompetencei plāno vērtēt vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu