"Progresīvo" līderi gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto un bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. TVNET+ apsprieda ar abiem kandidātiem iemēslus, kādēļ viņi nolēma piedālīties vēlēšanās, mērķus un prioritātes Eiroparlamentā, izaicinājumus, ar kuriem šobrīd saskarās ES, kā arī pretenzijas, kas varētu izskanēt pret viņiem kampaņas laikā.

- Kādas ir jūsu personīgās prioritātes Eiroparlamentā?

- Elīna Pinto: Es sākšu ar to, ka mūsu piedāvājums kopumā balstās uz trim pamatvērtībām, kas arī ir lielie Latvijas un Eiropas izaicinājumi. Tā ir drošība, tā ir labklājība un tā ir piederība.

Drošība nozīmē ne tikai militāro drošību no mūsu kaimiņvalsts apdraudējuma, bet arī būt pasargātam no nabadzības, no vides un dabas kataklizmām, kas mūs apdraud klimata pārmaiņu rezultātā.

[Drošība] arī nozīmē stiprākus reģionus, un mēs iestāsimies, kas man ir personīgi ļoti būtiski, par Eiropas atbalsta programmām mūsu pierobežas un piejūras reģioniem. Un arī radošuma jomā, manuprāt, ir ļoti svarīgi šobrīd mums iestāties par demokrātiju, cilvēktiesībām, lai katrs cilvēks, katra ģimene varētu justies piederīgi mūsu sabiedrībā. Tikai tā mēs varēsim būt kopā pasargāti.

- Mārtiņš Staķis: Man šķiet, ka šīs vēlēšanas lielā mērā būs par to, vai Eiropa spēs vienoti būt pret Krieviju un tiks galā ar tiem demokrātijas un vērtību izaicinājumiem, kas Eiropas pašā iekšienē būs.

Tādēļ, manuprāt, ir tik svarīgi iet uz šīm vēlēšanām, lai Eiropas Parlamentā nenonāktu Kremļa aģenti vai orbānveidīgie (Viktors Orbāns ir Ungārijas premjerministrs — red.) politiķi, kas šķeļ Eiropas vienotību. Manuprāt, viens no pirmajiem darbiem, nonākot kādā politiskā grupā, ir tikties ar visiem šīs politiskās grupas biedriem un skaidrot Latvijas nostāju šajos jautājumos.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X