Krievija sarīkojusi hakeru uzbrukumu Šveices valdības tīmekļa vietnēm

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizītes Davosā valdības tīmekļa vietnes Šveicē piedzīvojušas kiberuzbrukumu, trešdien paziņojusi Šveice.

Valdība paziņoja, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies ar Krieviju saistītais hakeru grupējums "NoName", kurš to pamatojis ar Zelenska dalību Pasaules Ekonomikas forumā Davosā.

Valdības Nacionālais kiberdrošības centrs (NCSC) uzsvēra, ka "kiberuzbrukums tika nekavējoties atklāts" un speciālisti "veica nepieciešamos pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu piekļuvi tīmekļa vietnēm". "Šāda veida uzbrukums bija gaidāms, un tika veikti atbilstoši drošības pasākumi," norādīja NCSC.

Tā dēvētais piekļuves lieguma jeb DDoS uzbrukums uz laiku nobloķēja piekļuvi valdības ministrijām un federālajām iestādēm, bet valdības galvenais portāls turpināja darboties.

Hakeru grupējums "NoName" arī pagājušā gada jūnijā uzbruka Šveices federālajai administrācijai pēc tam, kad Zelenskis ar video saites starpniecību attālināti uzrunāja Šveices parlamentu.

Šoreiz Ukrainas prezidents Šveicē ieradās personīgi. Pirmdien Zelenskim Bernē bija sarunas ar Šveices prezidenti Violu Amherdu, bet pēc tam viņš devās uz ikgadējo Pasaules Ekonomikas forumu Šveices kalnu slēpošanas kūrortā Davosā.

Pēc tikšanās abi prezidenti paziņoja, ka Šveice ir piekritusi organizēt pasaules līderu miera samitu. Precīzi samita datumi vai norises kārtība vēl nav paziņoti.

Šveice ir atteikusies sūtīt bruņojumu Kijivai vai atļaut valstīm, kuru rīcībā ir Šveicē ražoti ieroči, tos reeksportēt uz Ukrainu. Taču tā ir pievienojusies Eiropas Savienības (ES) ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu