Divas personas apsūdzētas par deviņu miljonu kontrabandas cigarešu pārvietošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesneša āmurs.
Tiesneša āmurs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuratūra nosūtījusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu par deviņu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, informēja prokuratūra.

Viena persona apsūdzēta par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu lielā apmērā, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par cigarešu nelikumīgas pārvietošanas organizēšanu.

Kā liecina apsūdzības, abas personas vienojās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām nelikumīgu pārvietošanu. Apsūdzētie ieguva jūras konteineru, kurā tika iekrautas deviņi miljoni "American Legend" markas cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes konteinerā tika maskētas kā kastes ar keramikas izstrādājumiem, tādējādi tika radīts priekšstats par pārvadājamās kravas legālo saturu un atbilstību kravas pavaddokumentiem.

Viens no apsūdzētajiem, apzinoties, ka viņa rīcībā esošajā pārvadāmajā jūras konteinerā atrodas tabakas izstrādājumi, ar kravas auto devās uz Babītes pagastu, līdz viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki.

Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētie radīja valstij mantisko kaitējumu ne mazāk kā 780 435 eiro apmērā, lēš apsūdzība.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu