Padomi jutīgas sejas ādas kopšanai

Piedāvā Apotheka
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Jutīgas ādas kopšana nereti var būt izaicinājums – šāda tipa ādai ikdienā nepieciešamas papildu rūpes, piemeklējot atbilstošus sejas kopšanas līdzekļus, kas vienlaikus ir kā efektīvi, tā saudzīgi. Atrast piemērotus produktus bieži vien ir grūti un laikietilpīgi, savukārt nepareiza sejas ādas kopšana var izraisīt nepatīkamus simptomus un kaitēt ādas veselībai. Kā izvairīties no ādas kairinājuma, sausuma, lobīšanās un nepatīkamām sajūtām, piemēram, dedzināšanas, sūrstēšanas un jutīguma, stāsta dermatoloģe-veneroloģe Kristīne Kalniņa.

Āda ir mūsu dabiskā aizsargbarjera pret ārējās vides nelabvēlīgo ietekmi. Tās veselību ietekmē virkne iekšējo un ārējo faktoru, tostarp stress, ikdienas uzturs, laikapstākļi, organisma veselība, lietotie sejas kopšanas līdzekļi un kosmētika. Par jutīgu ādu var liecināt vairāki simptomi, piemēram, izsitumi vai apsārtums, ādas zvīņošanās vai pietūkums, āda var būt sausa un nespodra. Tāpat iespējams novērot niezi, karstuma sajūtu, kņudināšanu, dedzinošas, velkošas vai sūrstošas sajūtas un citus nepatīkamus simptomus. Lai noteiktu ādas jutīguma cēloni, ieteicams konsultēties ar ārstu, bet ikdienā šādai ādai jānodrošina rūpīga kopšana. Izvēloties produktus sejas ādas kopšanai, jāpievērš uzmanība ne vien to sastāvam, bet arī iedarbībai – vēlams dot priekšroku produktiem, kas maigi un saudzīgi rūpējas par ādas attīrīšanu un mitrināšanu, vienlaikus stiprinot ādas aizsargbarjeru un palīdzot tai atjaunoties.

Saudzīgi līdzekļi ādas attīrīšanai

Jutīgas ādas īpašniekiem sejas ādu nepieciešams attīrīt vienu divas reizes dienā. Ādu nedrīkst pārāk bieži mazgāt, jo tādā veidā tiek veicināts tās sausums un kairinājums. Sejas ādas attīrīšanai jāizmanto maigi un saudzīgi attīrošie līdzekļi, piemēram, micelārais ūdens, želeja vai putas. Tie attīra ādu no kosmētikas, netīrumiem, sviedriem un taukiem, vienlaikus to pārlieku neattaukojot un saglabājot optimālu ādas mitruma līmeni. Sensilis attīrošās putas jutīgai ādai ir īpaši piemērotas sausai, jutīgai ādai, kas pastiprināti reaģē uz kairinājumiem. Tām nav pievienotas ziepes, tādējādi pasargājot ādu no kairinājuma un nekaitējot tās lipīdu slānim, turklāt sastāvā atrodamā hialuronskābe ādu papildus mitrinās, bet prebiotiskās aktīvās sastāvdaļas – nomierinās un mazinās kairinājumu.

Maiga un rūpīga mitrināšana

Sejas ādas mitrināšanai nepieciešams izvēlēties maigus un neitrālus līdzekļus, kas paredzēti jutīgai, sausai ādai vai ādai ar kuperozi, proti, ādas apsārtumu jeb rozāciju. Šie produkti ir hipoalerģiski, nesatur kairinošas smaržvielas un nav komedogēni – neveicina poru aizsprostošanos. Aptieku tīkla Apotheka interneta veikalā atradīsi Sensilis sejas krēmu UPGRADE un Sensilis sejas krēmu ORIGIN PRO, kas ļaus ne vien saudzīgi mitrināt jutīgo ādu, bet arī palīdzēs atjaunot tās aizsargbarjeru, novērst pirmās novecošanās pazīmes un atjaunot ādas struktūru.

Saules aizsargkrēmi un antioksidanti

Ilgstoša saules staru iedarbība un apkārtējās vides piesārņojums, piemēram, izplūdes gāzes, dūmi un gaisa piesārņojums, kairina ādu, pastiprina tās sausumu, veicina pigmentācijas plankumu veidošanos un priekšlaicīgu ādas novecošanos. Šo apstākļu ietekmē ādā veidojas brīvie radikāļi, kas veicina ādas jutīgumu un karinājumu, kā arī paātrina ādas novecošanos. Tāpēc, lai parūpētos par jutīgu ādu, ikdienā tāpat nepieciešams lietot arī saules aizsarkrēmus un antioksidantus. Noderīgs palīgs būs Sensilis antioksidantu serums SUPREME, kas īpaši izstrādāts jutīgai ādai un nodrošinās efektīvu detoksikāciju un izgaismojošu iedarbību.

Izvairies no ādu kairinošiem faktoriem

Lai ikdienā mazinātu ādas kairinājumu, svarīgi pēc iespējas izvairīties no faktoriem, kas ādai var nodarīt kaitējumu. Abrazīvu līdzekļu vietā ieteicams izmantot saudzīgus eksfoliantus, enzīmpīlingus, kas maigi atlobīs ādas raga kārtu, padarot ādu gludāku, veicinot tās atjaunošanos un uzlabojot krēmu uzsūkšanos. Jutīgas ādas īpašniekiem tāpat ieteicams izvairīties arī no pirtīm, karstām vannām un abrazīviem skrubjiem, līdzekļiem, kuru sastāvā ir alkohols un smaržvielas.

Ņem vērā, ka laika gaitā sejas ādas jutīgums var pastiprināties, jo ar gadiem ādas aizsargspējas pavājinās, nereti progresē arī rozācija jeb kuperoze. Ja iepriekšminētie simptomi – ādas kairinājums, sausums un citi – izteikti progresē, nepieciešams vērsties pie dermatologa, lai izslēgtu ādas saslimšanas, kam arī raksturīgi līdzīgi simptomi un nepieciešama specifiska ārstēšana. Tāpat svarīgi atcerēties, ka neviens ādas tips, arī taukaina un kombinēta āda, neizslēdz ādas jutīgumu – jo pārdomātāka būs ādas kopšana ikdienā, jo veselāka tā būs!

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu