Siliņa no Briškena gaida skaidru risinājumu vilcienu kavējumu jautājumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) no satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) sagaida atbildības izvērtējumu un skaidru risinājumu pasažieru vilcienu kavējumu jautājumā.

Vaicāta, vai Briškenam būtu jāuzņemas atbildība ieilgušajā situācijā, Siliņa sacīja vien to, ka ir pārrunājusi jautājumu ar ministru. Tagad Satiksmes ministrijai uzdots veikt pilna mēroga izvērtējumu, tostarp jautājumu par atbildību.

"Ir pilnībā nepieņemami, ka Latvijas iedzīvotājiem kā "eksperimentu trusīšiem" jāstāv salā un neziņā – būs vilciens vai nebūs," atzīst Siliņa.

Satiksmes ministrijai esot jāveic pilna mēroga izvērtējums – par iepirkumu, par to, kā vilcieni testēti un kā situācija risināta, kad radās problēmas. Izvērtējumā ļoti būtisks ir arī jautājums par atbildību, uzsver premjere.

Vienlaikus, viņasprāt, nepieciešami arī steidzami risinājumi, lai labāk nodrošinātu pasažieriem alternatīvas, ja vilcieni atkal nedarbojas.

Ja sākotnēji atbildīgās iestādes un kapitālsabiedrības nebija gatavas šādai situācijai, tad tagad tām vairs nav attaisnojumu, uzskata Ministru prezidente.

Viņa pauda, ka valdība ir gatava iesaistīties jautājuma risināšanā, ja ir šāda nepieciešamība.

Kā ziņots, jau vairākas nedēļas ir problēmas ar vilcienu reisu nodrošināšanu. Sākotnēji tās skāra atsevišķus reisus, bet pēdējās dienās problēmas saasinājušās, piemēram, pirmdien kavējās lielāks skaits pasažieru vilcienu gandrīz visās līnijās.

LETA aptaujātie valdošās koalīcijas politiķi pauda viedokli, ka atbildība par regulārajiem jauno elektrovilcienu kavējumiem pamatā ir jāuzņemas uzņēmumam "Pasažieru vilciens", nevis satiksmes ministram.

Vaicāts, vai pasažieru vilcienu regulāro kavējumu dēļ būtu jāvērtē Briškena atbilstība amatam, "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics vērtēja, ka ministrs aktīvi iesaistījies problēmu risināšanā un regulāri skaidro situāciju, tāpēc JV politiķis neredz pamatu vērtēt Briškena atbilstību amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu