Kolumbijā ugunsgrēkos nopostīti vairāk nekā 17 000 hektāru meža

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats uz Kolumbijas galvaspilsētu Bogotu, ko klāj meža ugunsgrēku radītais smogs
Skats uz Kolumbijas galvaspilsētu Bogotu, ko klāj meža ugunsgrēku radītais smogs Foto: Reuters/ScanPix

Mežu ugunsgrēkos Kolumbijā kopš novembra nopostīta teritorija vairāk nekā 17 000 hektāru platībā, paziņoja vietējās varasiestādes.

Kopš novembra Kolumbijā reģistrēti vairāk nekā 340 mežu ugunsgrēki, ko izraisījis ilgstošais sausums, rekordliels karstums un meteoroloģiskā parādība "El Ninjo", paziņoja Kolumbijas vides ministre Zuzana Muhamada, piebilstot, ka pašlaik turpinās 26 savvaļas ugunsgrēki.

Kopš pirmdienas vairāki ugunsgrēki plosās arī galvaspilsētas pievārtē, turklāt daži ugunsgrēki ir kalnos pie Bogotas, tādēļ tuvāko rajonu iedzīvotājiem sliktās gaisa kvalitātes dēļ ieteikts izvairīties no atrašanās ārpus telpām.

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro šonedēļ izsludināja dabas katastrofu valstī, ļaujot līdzekļus no citām budžeta pozīcijām novirzīt ugunsgrēku dzēšanai. Prezidents lūdza arī starptautisko palīdzību.

Šogad Kolumbijā reģistrēts karstākais janvāris 30 gadu laikā, liecina Kolumbijas Hidroloģijas, meteoroloģijas un vides pētījumu institūta dati. Februārī iespējama vēl lielāka svelme un tikai martā gaidāms lietus, kas varētu mazināt ekstremālā karstuma sekas.

Kolumbijā arī sākta izmeklēšana par iespējamu ļaunprātīgu dedzināšanu, un policija ir aizturējusi 26 cilvēkus "par pārkāpumiem, kas saistīti ar ugunsgrēkiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu