Opozīcijas deputāti pieprasa no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talsu novada pašvaldība.
Talsu novada pašvaldība. Foto: Paula Čurkste/LETA

Septiņi opozīcijas deputāti pieprasa no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu (LZP), informēja pieprasījuma autori.

Pieprasījumu iesnieguši deputāti Sandra Pētersone (NA), Gaidis Bērziņš (NA), Andis Astrātovs ("Talsu novada attīstībai", "Latvijas attīstībai"), Dainis Karols (LZS), Juzefa Kļava ("Talsu novada attīstībai", "Latvijas attīstībai"), Oļegs Solovjovs ("Talsu novada attīstība"/ "Latvijas attīstībai"), Almants Kalniņš (LZS).

Pieprasījuma autori norāda, ka Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa nespēj nodrošināt sekmīgu Talsu novada pašvaldības darbu. Šobrīd darbs pie pašvaldības 2024.gada budžeta izstrādes rada būtiskus finansiālus riskus un haotiskās darbības pašvaldības budžeta sabalansēšanai var skart ikvienu novada iedzīvotāju un pašvaldībā strādājošo.

Deputāti pārmet, ka priekšsēdētājas neprofesionālā rīcība finanšu un personālresursu pārvaldībā, attīstības plānošanas jautājumos, skolu tīkla sakārtošanas jautājumos un komunikācijā, pašvaldību ir novedusi pie situācijas, kurā darbs nenotiek sabiedrības labā.

Pašvaldību likumā noteikts, ka pieprasījumu par domes priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata izskata tuvākajā domes sēdē, bet ne vēlāk kā desmit darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde, domes priekšsēdētājs sasauc domes ārkārtas sēdi.

Patlaban vēl nav zināms, kad priekšsēdētāja sasauks ārkārtas domes sēdi.

Talsu novada domē ir ievēlēti 19 deputāti. NA pārstāv Pētersone, Gundars Sebris, Gaidis Bērziņš un Andis Āboliņš.

"Jaunā vienotība" (JV) un kopā startējušās partijas "Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai" katra ieguvusi trīs mandātus. No JV ievēlēti Aldis Pinkens, Māris Rozenbergs un Andra Grīvāne-Bārda. Tikmēr "Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai" kopīgo sarakstu pārstāv Astrātovs, Solovjovs un Kļava.

Latvijas Zaļo partiju (LZP) pārstāv NA pametusī Kārkliņa, Ainis Stūrmanis un Ieva Brūna-Labāne, Latvijas Zemnieku savienību (LZS) - Karols un Almants Kalniņš. Domēs strādā arī četri "Mēs - Talsiem un novadam" deputāti Ilva Norenberga, Lauris Pīlēģis, Kalvis Kalniņš un Antra Grūbe.

TVNET jau vēstīja, ka deputāti konstatējuši, ka Talsu novada pašvaldības 2024.gada budžeta projektā pamatfunkciju nodrošināšanai joprojām trūkst 11,3 miljonu eiro.

Tiekoties ar Mērsraga vidusskolas skolotājiem, vecākiem un vietējo sabiedrību 20.janvārī, Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa (LZP) apliecināja, ka pašvaldības budžetā pamatfunkciju nodrošināšanai pietrūkst 18 miljonu eiro.

Kārkliņa norādīja, ka pašvaldības budžetu plānots pieņemt februāra vidū.

Pagājušajā nedēļā Talsu novada Finanšu komitejas ārkārtas sēdē līdz šodienai, 29.janvārim, uzdeva iesniegt priekšlikumus, kā samazināt plānotos Talsu novada budžeta tēriņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu