Katru dienu mēs redzam pazīmes, kas liecina, ka musulmaņu kopiena Latvijā ir un pat paplašinās – "Bolt" un "Wolt" kurjeri, atvērtas kebabnīcas un pat "halal" veikali pilsētas centrā. TVNET+ apmeklēja lūgšanu namu jeb Latvijas Islāma kultūras centru un mēģināja saprast – vai tiešām musulmaņu kopiena ir tik noslēgta, kā tas šķiet no malas?

"Ja kāds vēlas kaut ko uzzināt par islāmu, kopienas durvis vienmēr ir atvērtas," saka pusmūža vīrietis vārdā Javahirs, kuru TVNET+ satika Latvijas Islāma kultūras centrā. Taču, pretēji viņa teiktajam, nokļūt Islāma kultūras centrā nebija nemaz tik vienkārši.

Tas atrodas Rīgas centrā, slavenā "nama ar lauvām" piebūvē. 

Lai tur nokļūtu, jāiziet cauri arkai un pagalmam. Nelielajā pagalmiņā redzama organizācijas izkārtne "Latvijas Islāma kultūras centrs", bet ieejā ir tumšs – vājā spuldzīte visu laiku nodziest, un, lai tā iedegtos, nākas vicināt rokas, un kāpnes uz kultūras centru ir piekrautas ar visādiem krāmiem. Neviens neiedomātos, ka tas ir lūgšanu zāles priekšnams.

Islāma centra metāla durvis ir aizslēgtas. Bet pēc 10-15 minūšu monotonas klauvēšanas durvis piesardzīgi atveras un pa durvju šķirbu kautrīgi izlien kāds vīrietis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X