Vilku apstiprina amatam OECD Audita komitejā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Inga Vilka
Inga Vilka Foto: Publicitātes foto

Valsts kontroles (VK) padomes locekle Inga Vilka apstiprināta Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Audita komitejas ārējā eksperta amatā, informēja VK.

Pirms tam šo amatu ieņēma iepriekšējais valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Darbs Audita komitejā paredz uzraudzīt iekšējā un ārējā audita funkciju neatkarību un efektivitāti, kā arī pārskatīt OECD finansiālo stāvokli. Latvijas pārstāvis Audita komitejā tika iecelts 2022.gadā uz trīs gadu termiņu, līdz ar to Vilka OECD Audita komitejā strādās līdz 2024.gada 31.decembrim.

Kopumā OECD Audita komitejā darbojas deviņi locekļi: seši locekļi ir izvirzīti no OECD dalībvalstu pastāvīgajām delegācijām, bet trīs locekļi ir OECD dalībvalstu augstāko revīzijas iestāžu ieteiktie eksperti, kurus ieceļ amatā rotācijas kārtībā. OECD Audita komitejā Valsts kontrole tiek pārstāvēta pirmo reizi.

OECD Audita komitejas mandāts paredz izvērtēt iekšējā un ārējā audita funkciju, izvērtēt ikgadējo darba programmu un ieviest vadības ieteikumus, pārskatīt organizācijas finansiālo stāvokli, kā arī tās iekšējās kontroles un risku pārvaldības sistēmu, ieteikt padomei uzdevumus ārējam auditoram, tajā skaitā lietderības revīzijas, kas jāveic ārējam auditoram.

Audita komiteja sniedz arī ieteikumus un atzinumus saistībā ar ārējā auditora un iekšējā audita direktora apstiprināšanu vai atcelšanu no amata.

Jau ziņots, ka Vilku pērnā gada 2.februārī Saeima apstiprināja Valsts kontroles padomes locekles amatā uz otro termiņu. Vilka vada Valsts kontroles Ceturto revīzijas departamentu, kas atbild par revīzijām Zemkopības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Klimata un enerģētikas un Kultūras ministrijā, kā arī vairākās centrālajās valsts pārvaldes iestādēs - Ministru kabinetā, Tiesībsarga birojā un Sabiedrības un integrācijas fondā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu