Siliņa: Latvijai ir svarīgi, lai Ukraina varētu būt stipra un pretstāvēt Krievijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evikja Siliņa tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.
Ministru prezidente Evikja Siliņa tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Eiropadomē Latvijas prioritāte ir Ukrainas nodrošināšana ar finansiālo atbalstu, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura trešdien, 31. janvārī, Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Viņa akcentēja, ka Latvijai ir svarīgi, lai Ukraina varētu būt stipra un pretstāvēt Krievijai. Ministru prezidente pauda cerību, ka Eiropadome noslēgsies ar 27 dalībvalstu vienošanos par 50 miljardu eiro piešķiršanu Ukrainai, pret ko iepriekš iebilda Ungārija.

Arī Valsts prezidents pauda cerību, ka Ukraina vajadzīgo atbalstu saņems, spēs turpināt cīņu pret Krievijas agresiju un nodrošināt valsts pamatfunkcijas.

Rinkēvičs atzīmēja, ka Rīgā notiek divu dienu starptautiskā konference "Krievijas karš pret bērniem", kurā piedalīsies arī Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska. Konferencē diskutēs par Krievijas nolaupītajiem ukraiņu bērniem.

"Latvija ir konsekventi iestājusies par Krievijas saukšanu pie atbildības ar agresijas noziegumu starptautiskā tribunāla izveidi. Bērnu nelikumīgās deportācijas no Ukrainas teritorijas ir daļa no Krievijas agresijas nozieguma," uzsvēra Valsts prezidents.

Viņš piebilda, ka Ukrainas prezidenta kundze savas vizītes laikā iecerējusi tikties ar ukraiņu kopienu Latvijā, pašmāju nevalstiskajām organizācijām, kas atbalsta un arī palīdz Ukrainai.

"Ja runājam no atbalsta viedokļa, tad šī ir svarīga nedēļa ne tikai nacionālā, bet arī Eiropas līmenī," pauda Valsts prezidents.

TVNET jau rakstīja, ka šodien un rīt Latvijā uzturēsies Ukrainas prezidenta kundze, kura apmeklējuma pirmajā dienā tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām, savukārt rīt kopā ar Latvijas prezidentu atklās starptautisko konferenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu