Līvānu novadā februārī notiks vairākas sanāksmes par izmaiņām skolu tīklā

TVNET/LETA
Papildināts 17:33, 1. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Līvānu novada dome.
Līvānu novada dome. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Līvānu novadā jaunnedēļ notiks vairākas sanāksmes par izmaiņām skolu tīklā, informēja pašvaldībā.

Līvānu novada domes vadība, speciālisti un novada Izglītības pārvaldes pārstāvji uz tikšanos aicina ikvienu interesentu pirmdien, 5.februārī plkst.17 Rudzātu vidusskolas zālē; otrdien, 6.februārī plkst.17 Rožupes pamatskolas zālē un ceturtdien, 8.februārī plkst.17 Līvānu pamatskolas zālē.

Sakarā ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēdi 6.februārī Rīgā, kurā tiks izskatīts jautājums par izglītības reformu Latgales kontekstā un kurā piedalīsies Līvānu novada pašvaldības vadība un novada skolu direktori, tikšanās ar skolēnu vecākiem Rožupes pamatskolā ir pārcelta no 6.februāra, kā tika izziņots iepriekš, uz 8.februāri.

Izglītības un zinātnes ministrija ir sagatavojusi reformu piedāvājumu, kura centrā ir skolu tīkla optimizācija, informē pašvaldībā. Lai gan kā viens no pamatmērķiem ir izvirzīta kvalitatīvas izglītības nodrošināšana, tieši skolēnu skaits skolā noteikts par galveno kritēriju izglītības iestāžu reorganizācijai.

Līvānu novada Izglītības pārvalde kopā ar novada speciālistiem ir veikusi detalizētu analīzi par situāciju novada izglītības iestādēs, kur secināts - skolēnu skaits klasēs atsevišķās novada skolās ir nepietiekams. Sadrumstaloto slodžu un mazo klašu dēļ atsevišķām skolām nav iespējas piesaistīt valsts finansējumu pedagogu algām, lai nodrošinātu skolu tālāku darbu, pauž pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu