Latvijas Pasts apstādinājis desmitiem pasta nodaļu slēgšanas plānu (3)

Papildināts 18:17, 1. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" ēka Ziemeļu ielā.
VAS "Latvijas Pasts" ēka Ziemeļu ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

“Latvijas pasta” valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare Latvijas Televīzijai atklāja, ka ir apstādināts plāns par pasta nodaļu slēgšanu, vēsta ziņu portāls LSM.LV.

Uzņēmums bija plānojis reorganizēt desmitiem pasta nodaļu visā valstī, kas nozīmētu arī daudzu pasta nodaļu slēgšanu. Šis plāns izsauca sabiedrības sašutumu, kā arī Satiksmes ministrija uzdeva "Latvijas pastam" ieceri šogad izvērtēt atkārtoti.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka plāns par reorganizāciju ir apturēts.

Par to, vai tiks saglabātas visas sākotnēji slēgt plānotās pasta nodaļas, vēl gaidāma vienošanās. Pagaidām notiks tālākās rīcības izvērtēšana, "Latvijas pasts" konsultēsies ar pašvaldībām.

Krauze-Čebotare pauda, ka viena no iespējām ir saglabāt visas nodaļas, taču šaubījās, ka tas būs galējais lēmums. Esot arī variants saglabāt pasta nodaļas tikai novadu centros.

Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvics vietnē "X" ("Twitter") pauda, ka "Latvijas pastam" ir "jāmodernizējas, bet tas nedrīkst vadīties tikai pēc peļņas un bez skaidras stratēģijas par alternatīvām".

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasts" bija plānojis slēgt vai reorganizēt 105 no 176 pasta nodaļām. Sabiedrībā tas izraisīja sašutumu, vietnē "manabalss.lv" sāka vākt parakstus lēmuma apturēšanai.

"Latvijas pasta" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare atzina, ka valsts uzņēmums "Latvijas pasts" nonācis finansiāli smagā situācijā. Saglabājot esošo tīklu, uzņēmumam būtu jāstrāda ar zaudējumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu