Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi "Procter & Gamble" rūpnīcā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

"Kad viņš aizgāja uz tualeti, mūsu drošības spēki veica operāciju, nekaitējot ķīlniekiem," reportieriem paziņoja Kodžaeli provinces gubernators Sedars Javuzs.

Viņš piebilda, ka ķīlnieku sagrābējs ir aizturēts.

Bruņotais vīrietis, protestējot pret karu Gazas joslā, ceturtdien P&G rūpnīcā Gebzes pilsētā saņēma par ķīlniekiem turku strādnieku grupu.

Arodbiedrība, kas pārstāv šīs rūpnīcas strādniekus, pavēstīja, ka vīrietis tur par ķīlniekiem septiņus cilvēkus, bet ļāvis pārējiem aizbēgt.

Fotogrāfijās un video, ar kurām tiešsaistē dalījās viens no ķīlniekiem, bija redzams vīrietis ar palestīniešu šalles aizsegtu seju, kurš turēja šaujamieroci un pie krūtīm bija piestiprinājis spridzekļu vesti.

Viņš stāvēja blakus palestīniešu karoga zīmējumam un vārdiem "durvis tiks atvērtas Gazai", kas ar sarkaniem burtiem bija uzrakstīti uz sienas.

Policija nodibināja kontaktu ar uzbrucēju un mēģināja vienoties par ķīlnieku atbrīvošanu.

Ķīlnieku radinieki pauda neizpratni par to, kāpēc uzbrucējs vērsies pret strādniekiem Turcijā, kura stingri atbalsta palestīniešus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir viens no musulmaņu pasaulē skarbākajiem Izraēlas kritizētājiem par lielo civilo upuru skaitu Gazas joslā notiekošajā militārajā kampaņā pret kaujinieku grupējumu "Hamās".

Erdogans ir nosaucis Izraēlu par "teroristisku valsti" un pielīdzinājis Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu Ādolfam Hitleram, kā arī apsūdzējis ASV "genocīda" atbalstīšanā Gazas joslā.

Novembrī pirms ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena vizītes Ankarā simtiem protestētāju ielauzās ASV un Lielbritānijas spēku izmantotā aviobāzē Turcijas dienvidaustrumos.

Turcijā arī tiek rīkotas tiešsaistes kampaņas, mēģinot organizēt "Coca-Cola", "Starbucks" un citu amerikāņu produktu boikotus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu