Braukšana bez tehniskās apskates, neatļautas simbolikas izmantošana. Kādi pārkāpumi konstatēti lauksaimnieku protestu laikā? (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lauksaimnieku protesta akcija kopumā aizritējusi mierīgi, bez būtiskiem starpgadījumiem, tomēr policija līdz šim sākusi 25 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem, informē Valsts policija.

Lielākā daļa jeb 12 no sāktajiem administratīvā pārkāpuma procesiem ir par neiegādātu obligāto civiltiesisko transportlīdzekļu apdrošināšanu, kā arī trīs administratīvā pārkāpuma procesi sākti par braukšanu ar transportlīdzekli bez tehniskās apskates.

Tāpat ir konstatēti pieci pārkāpumi, kas saistīti ar bezpilota gaisa kuģu ekspluatāciju.

Vienā gadījumā konstatēts nereģistrēts transportlīdzeklis, vienā gadījumā vadītājam bija nederīga medicīniskā izziņa, viens vadītājs, vadot transportlīdzekli, lietoja telefonu, vienā gadījumā tika šķērsota nepārtrauktā līnija, bet viens pārkāpums reģistrēts par neatļautas simbolikas izmantošanu.

Lauksaimnieku protesta akcijā, kas pirmdien notika 16 Latvijas pilsētās - Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē, tika iesaistītas kopumā apmēram 2000 tehnikas vienības, sacīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Zemnieku protesti Daugavpilī

Tostarp, piemēram, Bauskā protestā piedalās vairāk nekā 100 lauksaimnieku ar traktoriem un automašīnām.

Tostarp, piemēram, Bauskā protestā piedalās vairāk nekā 100 lauksaimnieku ar traktoriem un automašīnām.

Protestā zemnieki vēlas panākt Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda, pievienotās vērtības nodokļa samazinātās likmes 5% apmērā atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem, birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē, plašāku pieeju apdrošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu