Uzzinot par tēva vēzi, princis Harijs devies uz Londonu. Vai ģimene satiksies?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis un 75 gadus vecais monarhs sācis ārstēšanās kursu. Bakingemas pils arī ziņo, ka par to ir informēta visa karaliskā ģimene, tostarp princis Harijs. Daily Mail ziņo, ka Saseksas hercogs šobrīd ir ceļā uz Londonu. 

Pirms šo informāciju publiski izziņoja Bakingemas pils, nelāgo vēsti Harijam esot paziņojis pats tēvs, karalis Čārlzs III. Saseksas hercogs uzreiz nolēmis apciemot tēvu. Pārējā ģimene - Megana, Ārčijs un Lilibeta - palikuši mājās.

Pagājušajā naktī Losandželosas lidostas VIP terminālī tika manīts ierodamies "Range Rover", kurā, domājams, atradās princis Harijs, un tiek ziņots, ka viņš iekāpa agrākajā lidojumā un varētu būt Londonā jau līdz pusdienlaikam. Pēdējo reizi princis uz Lielbritāniju lidoja septembrī, lai pasniegtu "Well Child Awards" balvu.

Foto: SIPA/Scanpix

"Esmu pārliecināts, ka Harijs noliks malā visas lietas, tostarp pagātnes notikumus, lai būtu līdzās šajā brīdī. Karaliskajai ģimenei, tostarp Saseksas hercogam, ir ļoti svarīgi, lai viss tagad virzītos pareizajā virzienā," komentē karaļnama reportieris Ričards Ficviljamss. 

Karalis pagājušo nakti pavadīja mājās Londonā un, kā ziņo tuvāk esošie, ir optimistisks. 

Foto: AP/Scanpix

Premjerministrs Riši Sunaks sacīja, ka ir “šokēts un noskumis” par karaļa onkoloģisko diagnozi, taču piebilda: “Par laimi, tas tika konstatēts agri.”

Harijs varētu būt Apvienotajā Karalistē jau pusdienlaikā, taču nav zināms, vai viņš satiks savu brāli princi Viljamu vai Velsas princesi, kura atveseļojas pēc nopietnas vēdera operācijas savās mājās Vindzoras pils teritorijā.

Taču eksperti ir izteikuši cerību, ka Saseksas hercoga ceļojums beidzot varētu tuvināt Hariju, Čārlzu un Viljamu. Bijusī BBC karaliskā korespondente Dženija Bonda sacīja - cerams, ka karaļa Čārlza III nelāgā diagnoze "nesīs izlīgumu" ar princi Hariju.

FOTO: Karalis Čārlzs pamet slimnīcu 29. janvārī.

Atgādinām, ka tas nav prostatas vēzis, bet audzējs nupat tika konstatēts palielinātas prostatas ārstēšanas laikā, atklāja pils, bet plašāku informāciju nesniedza.

Monarhs sācis ārstēšanās kursu, paziņoja pils. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu