Policisti Portugālē piedraudējuši izjaukt gaidāmās parlamenta vēlēšanas (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Portugāles premjerministrs Antoniu Košta brīdinājis policiju, ka draudi izjaukt parlamenta vēlēšanas var tikt atzīti par valsts nodevību, liecina otrdien atklātībā nonākusī vēstule.

Policisti, kas pieprasa algu paaugstināšanu, sākuši protestus un brīdinājuši, ka var izjaukt 10.martā paredzētās vēlēšanas.

"Mana dziļākā pārliecība ir, (..) ka drošības spēki nekad neizmantos šādu valsts nodevības aktu pret demokrātiju," raksta Košta valsts policijai adresētajā vēstulē, par kuru pirmdien notika debates parlamentā.

"Ir nepieņemami izmantot jebkuru cīņas formu, kas ir pretrunā ar likumu," uzsvēris Košta, norādot uz netiešiem draudiem izjaukt gaidāmo vēlēšanu normālu norisi.

Korupcijas skandālā iesaistītais Košta novembrī demisionēja, taču līdz vēlēšanām turpina pildīt premjera pienākumus.

Valdība pieņēmusi lēmumu par piemaksām, ko par bīstamību saņems tiesu policijas darbinieki, kas nodarbojas ar smagāko noziegumu un ar organizēto noziedzību saistīto lietu izmeklēšanu, taču tas neattiecas uz 42 000 valsts policijas darbinieku un žandarmu.

Protesti sākās janvārī ar viena policista individuālu piketu pie parlamenta, taču tagad tie pārauguši valsts mēroga demonstrācijās, kurās saskaņā ar arodbiedrības datiem Lisabonā un Portu piedalījušies 20 000 policistu.

Policija ziņo arī par masveida neierašanos darbā slimības dēļ, kas varētu apdraudēt kārtības uzturēšanu vēlēšanu laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu