Siliņa ar lauksaimniekiem tiksies trešdien (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ar lauksaimniekiem tiksies trešdien, 7. februārī, plkst.14.

Siliņa pēc otrdienas valdības sēdes medijiem sacīja, ka ir gatava kopā ar zemkopības ministru Armandu Krauzi (ZZS) runāt ar lauksaimniekiem. Pēc Ministru prezidentes domām daļa lauksaimnieku jautājumu jau ir izskaidrojami, jo daļā no pieprasījumiem, kas nonākuši Siliņas rīcībā, lēmumi valdības līmenī jau ir pieņemti. Saruna ar lauksaimniekiem nepieciešama, lai izrunātu, "kas ir patiesās lauksaimnieku vajadzības".

Ministru prezidente norādīja, ka ir aicinājusi arī pārējos Eiropas kolēģus par lauksaimnieku uzstādītajām problēmām domāt Eiropas līmenī, un Eiropas Komisija (EK) jau ir nākusi klajā ar atsevišķiem priekšlikumiem, par kuriem Siliņa rītdien informēs lauksaimniekus. Vienlaikus daļā no Eiropas lēmumiem būs nepieciešams sagatavošanās laiks, atzina Ministru prezidente.

"Diskusijas noteikti jāturpina pašiem lauksaimniekiem iesaistoties, jo ir svarīgi saprast, kāda ir lauksaimnieku nostāja. Bieži vien tā ir ļoti pretēja - vieni lauksaimnieki saka vienu, otri saka kaut ko citu," sacīja Siliņa, piebilstot, ka jāvienojas par vidusceļu.

Jau ziņots, ka pirmdien Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē notika lauksaimnieku protesti., kuros piedalījās aptuveni 2000 dalībnieku.

Protesta laikā zemnieki vēlas panākt Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda, PVN samazinātās likmes 5% apmērā atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem, birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē, plašāku pieeju apdrošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu