Gan slepkavoja bērnus, gan dzēra asinis – “seksuālo izvirtuļu karalis” Pēters Kurtens, iespējams, ir visu laiku negantākais sērijveida slepkava.

Kad 1931. gada 2. jūlijā nāvessoda izpildes laukumā iegāja 48 gadus vecais Pēters Kurtens, Ķelnes debesīs lēnām pacēlās spožā rīta saules spole. Vienkāršs vīrs, vidēja auguma, ar rūpīgi sasukātiem, tumšiem matiem un seju, kas pūlī tūliņ saplūstu ar vēl tūkstošiem tādu pašu. Tomēr, ja palūkotos ciešāk, tad šī vīra sejas vaibstos varētu sazīmēt kādu bēdīgi slavenu Vācijas pilsoni, kura asiņainais slavas gājiens sākās vien dažus mēnešus vēlāk, aizēnojot Kurtena pastrādāto un gandrīz izdzēšot viņu no vēstures lappusēm.

Cietuma mācītāja un psihiatra pavadībā viņš devās uz giljotīnas pusi, lai samaksātu par 17 gadu laikā paveiktajiem noziegumiem, kuru nežēlība un brutalitāte pat cietsirdīgākajam ļaundarim liktu matiem sacelties stāvus gaisā. Laupīšanas, dedzināšanas, izvarošanas, kanibālisms un slepkavības – Kurtena noziegumu klāsts ir ļoti plašs. Tiek uzskatīts, ka no viņa rokas miruši 35 līdz 70 cilvēki. Lūk, stāsts par Diseldorfas vampīru Pēteru Kurtenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X