Kremlis skaidro, kāpēc Putins sniedzis interviju Karlsonam (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprinājis, ka Putins sniedzis interviju ASV politiskajam komentētājam Takeram Karlsonam. Putins šai intervijai piekritis, jo Karlsona “pozīcija atšķiroties no visiem pārējiem”.

Otrdien Karlsons paziņoja, ka viņš ieradies Maskavā ar mērķi intervēt Putinu.

Trešdien šo jautājumu publiski komentēja arī Peskovs.

“Viņam ir pozīcija, kas atšķiras no visiem pārējiem [Rietumu medijiem]. Tā nekādā veidā nav nedz prokrieviska, nedz proukrainiska, tā visvairāk ir proamerikāniska un vismaz atšķiras no tradicionālās anglosakšu mediju pozīcijas,” paziņoja Peskovs, atbildot uz Krievijas mediju pārstāju jautājumiem.

Lūgs padalīties ar iespaidiem no intervijas, Peskovs atbildēja: “Kad intervija būs sagatavota un publicēta, jūs paši varēsiet gūt savus iespaidus.”

Karlsons otrdien paziņoja, ka viņa intervija ar Putinu tiks publicēta viņa oficiālajā vietnē “TuckerCarlson.com”, kā arī viņa profilā sociālajā tīklā “X”.

Kā liecina ASV medija “The Wall Street Journal” rīcībā esošā informācija, intervija var tikt publicēta jau ceturtdien, 8.februārī.

Peskovs arī noraidīja Karlosona apgalvojumus, ka neviens Rietumu žurnālists kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pirms gandrīz diviem gadiem nav vērsies Kremlī ar lūgumu intervēt Putinu.

Peskovs uzsvēra, ka Kremlis saņemot daudzus Rietumu mediju lūgumus intervēt Putinu, tomēr visiem šiem medijiem esot atteikts.

Karlsons ir no no pazīstamākajiem ASV politiskajiem komentētājiem. Viņš regulāri pauž strīdīgus un diskriminējošus paziņojumus un mēdz izplatīt arī dažādas sazvērestības teorijas. Viņš jau iepriekš paudis Krievijai labvēlīgu pozīciju un skeptiski izteicies par NATO. Karlsona izteikumus regulāri citē Krievijas propagandas mediji.

Pagājušajā gada pavasarī Karlsons zaudēja darbu ASV televīzijas kanālā “Fox News”.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu