NOSKATIES Raidījums: Mangaļsala noklāta ar iedzīvotāju veselību potenciāli apdraudošu vielu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Raidījums: Mangaļsala noklāta ar iedzīvotāju veselību potenciāli apdraudošu vielu.
Raidījums: Mangaļsala noklāta ar iedzīvotāju veselību potenciāli apdraudošu vielu. Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Mangaļsalas iedzīvotājs Jānis televīzijas kanāla TV3 raidījumam "Bez tabu" rāda pirms trim dienām uzņemtas fotogrāfijas, kurās tobrīd vēl pirms lielā sniega viss pagalms, sētā novietotās automašīnas, kā arī siltumnīcas jumts nosēts ar kārtīgu slāni brūnas vielas. 

Trešdien, 7. februārī, videi un iedzīvotāju veselībai potenciālo apdraudējumu jau klāj sniegs.

Jāņa saimniecība atrodas blakus vienai no Mangaļsalas piestātnēm, kur uzņēmējdarbību veic vairākas firmas, tostarp arī kravu iekraušanas un izkraušanas uzņēmums "MT Osta".

Svētdien, 4. februārī, vīrietis uzreiz sazinājās ar Valsts vides dienesta operatīvo dežūrdienestu. Pēc ilgākas sarunas dienests tomēr nosūtīja uz Traleru ielu veikt pārbaudi, kas konstatēja pārkāpumus.

Pārbaudes laikā konstatēti pārkāpumi par atļaujas nosacījumu neievērošanu ostas uzņēmumā. Pārkāpums konstatēts attiecībā uz kūdras krautņu augstumiem, par ko sākts administratīvais process atbildības piemērošanai. Administratīvā procesa ietvaros VVD nav tiesīgs sniegt detalizētu informāciju par administratīvā procesa norisi, norāda Valsts vides dienests. 

Dienests arī piebilst, ka konkrētajā teritorijā darbību veicot divi uzņēmumi, kuru atbildība tikšot skaidrota administratīvā procesa ietvaros. Abi uzņēmumi iepriekšējos periodos administratīvi sodīti par dažādiem pārkāpumiem.

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Bez tabu" sižetā! 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu