Talsu apkārtnē īpaši apgrūtināta braukšana; Ceļu policija aicina būt sevišķi piesardzīgiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pagājušajā naktī un šorīt no rīta intensīvās snigšanas dēļ diezgan sarežģīta situācija izveidojusies Talsu pusē, kur uz šosejas Rīga – Ventspils posmā pirms un pēc pagrieziena uz Talsiem braukšana ir īpaši apgrūtināta.

Arī Valsts policija šorīt izplatījusi paziņojumu, kurā aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un rēķināties, ka lielā satiksmes negadījumu skaita dēļ policiju var nākties gaidīt ilgāk nekā parasti, tādēļ, ja vien tas ir iespējams, situāciju ieteicams risināt, aizpildot saskaņoto paziņojumu.

“Latvijas Valsts ceļu” operatīvā informācija liecina, ka pašlaik vissarežģītākie braukšanas apstākļi ir tieši Talsu pusē, kur naktī un no rīta sniega sega pieaugusi par 14 centimetriem.

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Sinoptiķi ziņo, ka stipri snidzis arī citviet Kurzemes ziemeļu un centrālajā daļā. Ventspils ostā sniega biezums pieaudzis no pieciem līdz 11 centimetriem.

Deviņos rītā stiprākā snigšana ir Jūrmalas un Rīgas pusē. Sniega mākoņi turpina virzību no rietumiem uz austrumiem.

Sniega biezums valsts novērojumu stacijās astoņos rītā bija no mazāk nekā viena centimetra Ainažos un Rūjienā līdz 22 centimetriem Madonā un 24 centimetriem Alūksnē, savukārt Dagdas novērojumu stacija, kur mērīšanas laukumā janvārī izveidojās kupena, ziņoja par 33 centimetrus dziļu sniegu.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Sinoptiķi lielā Latvijas daļā, tai skaitā Rīgā, izsludinājuši dzelteno brīdinājumu par ceturtdien gaidāmu stipru snigšanu, tās laikā būs slikta redzamība un īpaši apgrūtināta braukšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu