Pašvaldības varēs saņemt finansējumu digitālā darba ar jaunatni attīstīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Pašvaldības līdz marta beigām varēs pieteikt savas komandas Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansētajam projektam "Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās", lai veicinātu mūsdienīgu, elastīgu un ilgtspējīgu digitālo darbu ar jaunatni, informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA).

Mācībās pašvaldībām tiks apskatīts plašs tēmu klāsts, ietverot jaunākās aktualitātes digitālajā darbā ar jaunatni, digitālos pakalpojumus un rīkus, kā arī neformālās izglītības nozīmi, metodes un kompetenču atzīšanu. Rezultātā tiks izstrādātas vienotas vadlīnijas un katras pašvaldības individuālais plāns efektīvam digitālajam darbam ar jaunatni.

Tāpat projekta ietvaros pašvaldībām būs iespēja iegūt finansējumu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tehniskā aprīkojuma, piemēram, datoru un sakaru līdzekļu iegādei. Projekta ietvaros iegādātais aprīkojums paliks projekta sadarbības partneru īpašumā.

Projekta mērķa grupas ir jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem, tai skaitā jaunieši ar ierobežotām iespējām, kā arī pašvaldību iestādes, jaunatnes organizācijas un organizācijas, kas strādā ar jauniešiem, darba ar jaunatni veicēji, un pašvaldības kā galvenie sadarbības partneri.

Pašvaldības drīzumā varēs pieteikt dalību projektā, kā arī izveidot un pieteikt komandu mācībām. Ar katru no pašvaldībām tiks slēgts sadarbības līgums, un pašvaldību komandas uzsāks mācības. Tās plānotas no šī gada maija līdz jūnija beigām piecos plānošanas reģionos - katra pašvaldību komanda varēs izvēlēties sev tuvāko norises vietu.

Pēc mācībām pašvaldības izstrādās individuālos plānus digitālajam darbam ar jaunatni, saņemot gan metodoloģisko, gan mentoru atbalstu. Pašvaldību izstrādātie plāni būs jāiesniedz līdz šī gada nogalei, lai 2025.gadā projektus realizētu un saņemtu finansējumu.

Projektam "Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās" kopējais pieejamais finansējuma apjoms pašvaldībām projekta ietvaros darbam ar jaunatni visā Latvijā ir 2,8 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu