Latvijas dzelzceļš meklē vadītāju vēstures muzejam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas dzelzceļa muzejs.
Latvijas dzelzceļa muzejs. Foto: Ieva Čīka/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinājis vakanci uz LDz vēstures muzeja vadītāja amatu, liecina LDz publiskotā informācija.

Mēneša atalgojums LDz vēstures muzeja vadītājam paredzēts no 2500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kandidātiem uz LDz vēstures muzeja vadītāja amatu prasīta augstākā izglītība kultūras vadības, uzņēmējdarbības, vēstures vai citā līdzīgā jomā, vismaz trīs gadu pieredze kultūras nozarē, klientu piesaistes plānošanā, koordinēšanā un pasākumu producēšanā.

Tāpat vēlama arī trīs gadu vadības darba pieredze, zināšanas un pieredze publiskā finansējuma, piemēram, Eiropas Savienības, piesaistē, kā arī valsts valodas un angļu valodas prasmes augstākajā līmenī.

Savukārt LDz vēstures muzeja vadītāja darba pienākumi ietver izstrādāt un īstenot muzeja darbības stratēģiju, vadīt un organizēt muzeja stratēģisko, operatīvo darbu, veicināt visu mērķa grupu apmeklētāju un klientu grupu piesaisti, kā arī nodrošināt muzeja kā vēstures mantojuma glabātāja un attīstītāja kompetenču tālāku attīstību un veidot muzeja kā atvērtas un mūsdienīgas kultūrtelpas un pasākumu norises vietas tēlu un reputāciju, norāda LDz.

Pieteikties LDz vēstures muzeja vadītāja vakancei iespējams līdz šā gada 25.februārim.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 194,94 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, taču koncerns strādāja ar zaudējumiem 730 000 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Vienlaikus LDz māteskompānijas apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 123,39 miljoni eiro, kas ir par 18,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, kamēr LDz zaudējumi sasniedza 14,415 miljonus eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu