Pirmā Latvijā ražotā lubrikanta radītāja: tas ir stāsts par veselību, nevis pornogrāfiju!

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Par pirmo Latvijā izstrādāto lubrikantu, kas, jāatzīmē, bija arī  Baltijā pirmais intīmās kosmētikas produkts (pērn gan sasparojās arī igauņi), uzzinājām pirms diviem gadiem. Produkts ļoti labi aizgājis tautās, to pat abonē, un nu tas ir vēl piedzīvojis ģimenes pieaugumu - tirgū nākuši jauni lubrikanti ar vairākām garšām. Nospriedu, ka būs interesanti piesēst uz kafijas tasi ar tā autori Daci Minikoviču, lai saprastu, kur dzima šī ideja un kā no populāras kūku cepējas viņa tapa par lubrikantu ražotāju. Pačukstēšu, par seksu jau, protams, arī parunājām!

Pastāsti, kā sieviete, kura ir savā dzīvē darījusi tik dažādas lietas, sākot no modes zīmolu apvienības dibināšanas līdz gardu kūku cepšanai, pazīstamā kafejnīcas zīmola "Hannas Annas kūkas" radītāja, nonāca līdz tik jutekliskai lietai kā lubrikans?

Jā, esmu dzīvē pamēģinājusi dažādas lietas. Arī strādājusi par sekretāri birojā. (Smejas.) Bet, kad vienā brīdi tu saproti, ka te nav vairs "aršana", tu to pārstāj un tev atbrīvojas laiks. Vieta kam jaunam. Manu uzmanību piesaista dažādas lietas, patīk čubināt idejas. Esmu arī strādīga pēc dabas, iespējams, tāpēc tās idejas bieži aiziet līdz projektam un rezultātam.

Tad tagad var teikt, ka tavā dzīvē iestājusies “Mylome” lubrikantu ēra...

(Smejas.) Nu jā, "Hannas Annas konditorejas" lieta beidzās līdz ar kovidu. Izdzīvot bija neiespējami, un arī es pati sajutos nogurusi no šīs cīņas. Man ļoti patīk cept kūkas un vispār ir svarīgs labs un garšīgs ēdiens. Man liekas, tas ir brīnišķīgi - baudīt dzīvi un ēst kvalitatīvu ēdienu. Tad es pieķēros šai dzīves baudas idejai. Pirms lubrikanta man bija ideja par erotisko spēli, ko arī realizēju. Bet, kā saprotam, to var pārdot tikai vienreiz, un visu laiku tev jāmeklē jauni cilvēki. Turklāt sociālie tīkli erotiku bloķē un par šo tēmu cilvēki atklāti nerunās. Bet, ja radīšu lubrikantu un tas būs labs produkts, mans klients atgriezīsies. Un tad jau tā ideja virzījās tālāk.

Kūkas. Sekss. Jāsaka, ka, jā, abas baudpilnas dzīves lietas. Bet tagad tev būs vairāk jārunā nevis par makrūnu, bet seksa receptēm. Kā tev ar to?

Man jau liekas, erotika un bauda ir ļoti svarīgas cilvēku attiecību sastāvdaļas. Un, ja partneri var būt šajā visā patiesi, tas ir skaisti. Ja spējam domāt par baudu savās attiecībās, domāju, tās būs arī ilgstošas. Bet daudzi cilvēki diemžēl nespēj par to runāt. Viņi nespēj paust to, ko vēlas. Kautrējas no savām vēlmēm. Arī es esmu emocionāls cilvēks, kaut daudziem tā var nešķist (smejas). Esmu piefiksējusi - līdzko tu sāc runāt, pasaki, kas tev patīk vai par ko ir bažas, esi atklātāks pret otru, paliek vieglāk dzīvot pašam. Tu sajūti otra atbalstu, un atklātā komunikācija palīdz nonākt līdz labam rezultātam. Un te ir stāsts arī par seksualitāti.

... aizvien daudziem cilvēkiem nav skaidrs, kam tas lubrikants vispār ir vajadzīgs?

Pirmkārt, tas ir cilvēka zināšanu trūkums. Lielā mērā. Lielākā daļa cilvēku domā, ka lubrikants ir vajadzīgs sievietēm menopauzē, kad sieviete piedzīvo maksts sausumu, vai anālajam seksam. Bet patiesībā, zinot, kā mēs ikdienā dzīvojam, cik nereti dehidrēti esam, tā ir dzīvesveida problēma. Un, ja tu esi dehidrējies, tad tāds esi visur. Tāpat kaitīgie ieradumi dehidrē. Hormonālais cikliskums sievietēm mainās visu laiku - ne tikai, kad esi dzemdējusi, baro bērnu vai tev ir menopauze. Citiem atkal vienkārši patīk jo slapjāk, jo labāk. Te ir runa par arī sieviešu baudu, ne tikai pāra mīlēšanos.

Vēl bieži, īpaši vīrieši, uzskata – ja sieviete ir sausa, tad viņa nevēlas mīlēties...

Kas visbiežāk tā nav! Atgādinu, mēs dzīvojam aktīvu dzīvesveidu, piemirstas dzert ūdeni... Arī, ja esi sausa, tu gribi mīlēties! Es arī šos produktus pirku, un tad vienā brīdī sapratu, ka lubrikantu lietoju biežāk nekā sejas krēmu. Un tad tu sāc domāt, kāpēc tā - senāk tā nebija... Tu sāc pētīt sastāvu. Lubrikanti tāpat kā sejas krēmi ir dažādi - kādi ir mitrinošāki, kādi šo mitrumu no tevis paņems. Jā, iespējams, no vienas reizes tas neradīs izmaiņas, bet, ja regulāri kādu lietosi ar neatbilstošu sastāvu, tas var radīt diskomfortu, maksts sausumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu