Arī bagātie slepkavo: Aleksa Mērdo brutālais uzmanības novēršanas plāns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Alekss Mērdo
Alekss Mērdo Foto: AP/Scanpix

Krāpšanas, korupcija, māņi un slepkavības – tā varētu raksturot ietekmīgās Mērdo ģimenes saimniekošanu ASV Dienvidkarolīnas štata juridiskajā sistēmā. 2019. gadā neslavas zenīts – par sievas un dēla brutālu noslepkavošanu arestēts viens no ģimenes locekļiem Alekss Mērdo. Kāpēc gan ietekmīgais, bagātais un labklājībā dzīvojošais vīrietis izlēma spert šādu soli?

Alekss Mērdo par savas sievas Megijas un dēla Pola nošaušanu saņēma divus mūža ieslodzījumus un, visticamāk, brīvību vairs nekad neredzēs. Tiesas prāva tolaik satricināja visu Ameriku, jo ģimenes advokātu birojs ir plaši pazīstams visā valstī, īpaši dienvidos. Dokumentālajā seriālā “Mērdo slepkavības: Nāvējošā dinastija” (Murdaugh Murders: Deadly Dynasty), kas skatāms LMT Vietelevīzijā, atklāti zināmi un jauni fakti par to, kas slēpjas aiz ģimenes ietekmīgā un veiksmīgā ārējā tēla.

VIDEO: SERIĀLA KACEKLIS

Mērdo slepkavības

2021. gada 7. jūnijā Alekss Mērdo iespaidīgajā īpašumā pie sava medību namiņa brutāli ar diviem šāvieniem galvā nogalināja 22 gadus veco dēlu. Pēc tam viņš paķēra pusautomātisko šauteni un piecas reizes sašāva sievu, kura centās aizbēgt. Kad sieva nokrita uz ceļiem, viņš viņai galvā raidīja vēl divus šāvienus.

Kāpēc viņš tā izdarīja? Kāpēc nogalināja sievu un dēlu? Kāds bija motīvs?

Apsūdzētājiem vajadzēja sešas nedēļas, lai nonāktu līdz motīvam, kuram piekrita arī tiesnesis, proti, Alekss Mērdo noslepkavoja sievu un dēlu, lai novērstu uzmanību no desmit gadu ilgās finanšu krāpšanas shēmas, ko viņš realizēja un kas draudēja tikt atklāta.

Slepkavību dienā Aleksa Mērdo uzņēmuma “PMPED” finanšu direktore Dženija Sekingere vērsās pie viņa sakarā ar neveiktiem maksājumiem. Izrādījās, ka Mērdo bija apzadzis pats savu uzņēmumu un klientus. Naudas, ko atdot, viņam vairs nebija.

Turklāt trīs dienas pēc slepkavības bija paredzēta tiesa par Aleksa dēla Pola izraisīto jahtas avāriju, kurā bojā gāja cilvēks. Proti, 2019. gada februārī Pols alkohola reibumā vadīja savu ģimenes jahtu, kad tā avarēja, nogalinot 19 gadu veco Meloriju Bīču. Kamēr Polam tika izvirzītas apsūdzības, Aleksu Mērdo iesūdzēja tiesā Bīču ģimene, viņu advokātam pieprasot pieeju Mērdo finansēm. Draudēja atklāties viņa ilgus gadus veiktā krāpšana.

Uz neilgu brīdi uzmanības novēršanas plāns iedarbojās. Pēc slepkavībām uzmanība no neveiktajiem maksājumiem un gaidāmās dēla tiesas prāvas uz mirkli tika novērsta. Viņš domāja, ka lietas pret viņu tiks izbeigtas, ja viņš būs “neiedomājamas traģēdijas upuris”, tomēr beigu beigās tā gluži nenotika.

Ziņu izdevumam “NBC Today” trīs zvērinātie, kuri apsūdzēja Mērdo slepkavībās, stāstīja, ka, visticamāk, nebija viena vienīga faktora, kas noveda Mērdo līdz slepkavībām, bet gan vairāki. Piemēram, viņš vēlējās visu kontrolēt, kamēr lielākā daļa, kas ģimenei piederēja, patiesībā piederēja viņa sievai. Aleksu Mērdo bija pārņēmusi alkatība un varaskāre.

Lai nu kā, bet slepkavības neapturēja viņa finanšu noziegumu atklāšanu, un drīz arī tapa skaidrs, kurš ir īstais slepkava. Lai arī pats Mērdo dievojās, ka sievu un dēlu jau atradis mirušus, tomēr mobilā tālruņa dati un Mērdo balss videoierakstā pierādīja, ka slepkavības pastrādāja viņš.

Aleksam Mērdo par slepkavībām, finanšu noziegumiem, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, naudas atmazgāšanu, piesavināšanos un citiem noziegumiem tika piespriesti divi mūža ieslodzījumi bez apžēlošanas iespējas.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu