Laikapstākļu ietekmē aptuveni 2300 "Sadales tīkla" klientiem traucēta elektroapgāde

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdienas pēcpusdienā laikapstākļu ietekmē elektroapgāde traucēta ap 2300 AS "Sadales tīkls" klientiem, tostarp visplašākie traucējumi fiksēti Balvu novadā, kur bez elektroapgādes ir aptuveni 1100 klienti, informēja "Sadales tīkla" pārstāvji.

Lokāli elektroapgādes traucējumi valsts ziemeļaustrumu daļā radušies saistībā ar apledojumu un sasalstošu lietu. Bojājumus elektrolīnijās galvenokārt radījuši koki un zari, kas noliekušies vai lūzuši zem apledojuma svara.

Vietās, kur tas iespējams, elektroapgāde tiek atjaunota pa rezerves elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas. Vienlaikus "Sadales tīkla" pārstāvji uzsver, ka situācija elektrotīklā ir mainīga.

"Sadales tīkla" operatīvie darbinieki strādā pie bojājumu novēršanas.

Aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi "www.sadalestikls.lv" pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem.

Vēl nereģistrētos bojājumus, pamanītos infrastruktūras defektus iedzīvotāji aicināti pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā, sadaļā "Pieteikt bojājumu". Konkrētajā rīkā iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas palīdz identificēt bojājuma vietu.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu