SIF Vienas pieturas aģentūra pirmajā darba gadā sniegusi jau 4000 konsultācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Vienas pieturas aģentūras (VPA) pirmajā darba gadā sniegtas vairāk nekā 4000 individuālās konsultācijas, informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Šajā iestādē trešo valstu pilsoņi Latvijā var saņemt informatīvo atbalstu un pakalpojumus. Plānojot vai uzsākot dzīvi Latvijā, cilvēkiem rodas daudz jautājumu un viņi īpaši novērtē individuālu pieeju un iespēju saņemt konsultācijas vairākās valodās, aģentūras ideju skaidroja Sarkanābola.

VPA klienti ir trešo valstu pilsoņi, kuri likumīgi uzturas Latvijas teritorijā. Aģentūras galvenais uzdevums ir sekmēt šo ārzemnieku iekļaušanos un saliedētas sabiedrības attīstību, veidojot vienotu pieeju ar integrāciju saistītos jautājumos. Lai to paveiktu, aģentūras pārstāvji veido sadarbību ar dažādu sektoru pārstāvjiem - valsts un pašvaldību iestādēm, nevaldības organizācijām, augstskolām un uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem.

No pagājušā gada sākuma līdz 2024.gada janvārim kopumā VPA klienti saņēmuši 4140 individuālās konsultācijas un 319 reizes klientiem nodrošināts tulkošanas pakalpojums. Individuālās konsultācijas izmantojuši Ukrainas, Indijas, Krievijas, Baltkrievijas, Marokas un citu trešo valstu pilsoņi. Visbiežāk konsultāciju temati saistīti ar informācijas iegūšanu par uzturēšanās atļauju un pilsonības kārtošanu, ģimenes apvienošanu, nodarbinātības iespējām un latviešu valodas kursu pieejamību.

Pagājušā gada sākumā aģentūra uzsāka darbu Rīgā un nepilna gada laikā ir atvērtas trīs reģionālās filiāles: Liepājā, Jelgavā un Daugavpilī. SIF pārstāve norāda, ka drīzumā darbu uzsāks vēl viena reģionālā filiāle Valmierā. Aģentūra piedāvā plašu informācijas klāstu un praktisko atbalstu atbilstoši mērķa grupas vajadzībām un problēmām klātienes un tiešsaistes konsultācijās.

VPA klientu konsultanti informāciju sniedz latviešu, krievu un angļu valodā, savukārt gadījumos, ja klients saziņā lieto citu valodu, piesaista tulku. Situācijas, kurās nepieciešama citu speciālistu iesaiste, risināšanai piesaista pārmaiņu aģentu, kurš ar klientu individuāli strādā ilgtermiņā.

Papildu individuālām konsultācijām, aģentūra nodrošina tulkošanas pakalpojumus, juridisko palīdzību un drīzumā būs pieejamas arī psihologa un psihoterapeita konsultācijas. Visi mērķa grupai nepieciešamie pakalpojumi pieejami vienuviet VPA

Tulkošanas pakalpojums pieejams vairāk nekā 24 valodās. Iespējams pieteikt gan mutisko tulkošanu, tiešsaistē vai attālināti, gan rakstisko tulkošanu, kas ļauj tulkot jebkuru ar iekļaušanos Latvijā saistītu dokumentu uz latviešu valodu. Mutiskās un rakstiskās tulkošanas pieteikumus var pieteikt gan pats klients, gan iestādes un organizācijas. Arī juridiskā palīdzība pieejama gan mutvārdu, gan rakstiskā formā. Klienti konsultācijas saņem latviešu, krievu vai angļu valodā vai ar tulka starpniecību.

Konsultācijas var saņemt klātienē VPA birojos - SIF telpās Raiņa bulvārī 15, Rīgā, Liepājas Domes telpās Rožu ielā 6, Liepājā, Jelgavas Sabiedriskā centra telpās Skolotāju ielā 8, Liepājā, kā arī Daugavpilī, Ģimnāzijas ielā 11. Gada pirmajā ceturksnī plānots atvērt filiāli Valmierā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu