Iepriekš sodītam pedofilam par vardarbību pret vairākiem bērniem piespriež 18 gadus cietumā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas rajona tiesa kādam jau iepriekš sodītam vīrietim par seksuālu vardarbību pret sešiem zēniem piespriedusi 18 gadu cietumsodu, informēja prokuratūra.

Šonedēļ tiesa izskatīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis, kurš laikā no 2022. gada decembra līdz 2023. gada aprīlim dzimumtieksmes apmierināšanai veicis seksuāla rakstura darbības ar sešiem zēniem vecumā no 9 līdz 14 gadiem pret viņu gribu, izmantojot bērnu uzticību, ietekmi uz viņiem un divos gadījumos arī bezpalīdzības stāvokli. Četros gadījumos vīrietis izdarīja arī mazgadīgā pavešanu netiklībā.

Lai izdarītu noziegumus, vīrietis zēniem nodrošināja iespēju pavadīt laiku viņa dzīvesvietā, spēlēt datorspēles, skatīties video interneta vietnēs, cienāja ar ēdieniem un dzērieniem, cigaretēm un alkoholu, kā arī deva sīknaudu ikdienas tēriņiem.

Ieguvis cietušo bērnu uzticību un ietekmi pār viņiem, vīrietis demonstrējis zēniem pornogrāfiska satura video, aicinājis pie sevis gultā un citu zēnu klātbūtnē veicis seksuālas darbības, kas saistītas ar dzimumorgānu aizskaršanu, tādējādi "apdraudot viņu dzimumneaizskaramību, tikumību, normālu fizisko un garīgo attīstību", norāda apsūdzība.

Tiesa atzina vīrieti par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un apstiprināja prokurores un apsūdzētā vienošanos par sodu, piemērojot brīvības atņemšanu uz 18 gadiem un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem. Slēdzot vienošanos, "ņemti vērā soda noteikšanas vispārīgie principi, noziedzīgo nodarījumu raksturs, radītais kaitējums, vainīgā personība, kā arī atbildību mīkstinošie un pastiprinošie apstākļi", pauž prokuratūra.

Kā uzsver prokuratūra, apsūdzētā izdarītie noziegumi ir ar augstu kaitīguma pakāpi, jo tie aizskar bērna pamattiesības uz personas neaizskaramību, tikumību un dzimumneaizskaramību. Turklāt apsūdzētais ir agrāk sodīts, tostarp par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību, un jaunus noziedzīgus nodarījumus izdarīja probācijas uzraudzības laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu