Ap 1000 iedzīvotāju parakstījušies pret Ilūkstes pasta nodaļas slēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilūkstes pašvaldība

Ilūkstē un tās apkārtnē ap 1000 iedzīvotāju parakstījušies pret Ilūkstes pasta nodaļas slēgšanu, informēja Augšdaugavas novada pašvaldība.

Izskanot ziņai par plānojamo Ilūkstes pasta nodaļas slēgšanu, iedzīvotāju iniciatīvas grupa nolēma paust savu nostāju pret šo lēmumu, nosūtot protesta vēstuli Satiksmes ministrijai ar aicinājumu "apturēt VAS "Latvijas Pasts" nepārdomāto rīcību".

Pašvaldībā uzskata, ka plašā iedzīvotāju atsaucību parādot, ka jautājums par pasta pakalpojumu pieejamību klātienē ir sabiedrībai svarīgs. Iniciatīvas autori informē, ka vēstules kopija tiks nosūtīta arī VAS "Latvijas Pasts", Latvijas Valsts prezidentam, Latvijas Republikas Saeimai un Augšdaugavas novada pašvaldībai.

Kā ziņots, "Latvijas pasts" ir nolēmis apturēt plašo pasta nodaļu slēgšanas plānu, kas paredzēja šogad slēgt 105 no 176 pasta nodaļām, apstiprināja pasta pārstāvji.

Kompānijā arī informēja, ka uzņēmums turpinās strādāt pie stratēģijas, lai apmierinātu iedzīvotāju vajadzības, kā arī strādās pie izvērtēšanas procesa, lai vienotos par optimālāko risinājumu - saglabāt visas pasta nodaļas vai saglabāt nodaļas tikai pilsētu centros un citiem variantiem.

Savukārt lēmums par to, kuras pasta nodaļas tiks saglabātas un kādā daudzumā, vēl nav pieņemts, jo "Latvijas pastam" būs jāvienojas arī ar pašvaldībām, norādīja kompānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu