Jelgavas novada pašvaldība iebilst pret pasta nodaļu slēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Jelgavas novada pašvaldība iebilst pret pasta nodaļu slēgšanu sava novada teritorijā, informēja pašvaldība.

Jelgavas novadā 22.janvārī tika slēgta pasta nodaļa Kalnciema pagastā, bet slēgt bija plānots arī nodaļas Elejas pagastā un Ozolniekos. Satiksmes ministrijas vadība "Latvijas pasta" plānus pašlaik ir apturējusi, bet pašvaldība aicina atjaunot arī Kalnciema nodaļas darbību.

Jelgavas novada pašvaldībai neesot pieņemams "pasta pakalpojumu reorganizācijas plāns, pilnībā likvidējot pasta nodaļas tur, kur cilvēku aprite ir aktīva un vēl pat nav atrisināti citi kompleksi pakalpojumi - bankomātu tuvums, pakomāti, iespēja nodrošināt ērtu loģistiku".

Pašvaldība domā, ka neesot izsmeltas visas kompromisu un risinājumu iespējas, lai laukos varētu nodrošināt klātienes pakalpojumu pieejamību. "Šeit vispirms ir jābūt dialogam, jo pašvaldības savas teritorijas pārzina vislabāk. Jāmeklē kompromisus, debatējot tieši ar katru konkrēto pašvaldību," izteikusies pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Kā ziņots, uzņēmumu pārraugošā Satiksmes ministrija ir uzdevusi "Latvijas pasta" padomei atkārtoti vērtēt pasta nodaļu reorganizācijas plānu. Saskaņā ar uzņēmuma plāniem nodoms bija reorganizēt 105 no 176 pasta nodaļām, no kurām 12 tiktu likvidētas pilnībā, bet 93 nodaļu darbība tiktu aizstāta ar pakalpojumu "Pastnieks mājās" formātu.

Pašlaik uzņēmuma pārstāvji atkārtoti atgriezušies pie situācijas izvērtējuma, meklējot alternatīvus risinājumus, kas vēl jādebatē sadarbībā ar Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un tostarp visām iesaistītajām pašvaldībām. Tādējādi šī gada pirmajā pusgadā uzņēmums kopā ar ieinteresētajām pusēm plāno atkārtoti un padziļināti vērtēt, kā vēl var sniegt pasta un finanšu pakalpojumus klātienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu