Lēmums konfiscēt Krievijā reģistrētos auto. Iekšlietu ministrs atklāj aktuālo informāciju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Lita Millere/LETA

Pirmdien, 19. februārī, raidījumā "900 sekundes" iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) atzina, ka kopš 15. februāra Latvijā nav fiksēts neviens Krievijā reģistrēts automobilis.

"Faktiski mēs neesam konstatējuši šādus transportlīdzekļus, bet tas ir pārsteidzoši, ka, tuvojoties termiņam, diezgan masveidā bija redzama plūsma uz izbraukšanu – transportlīdzekļi, kas ietilpst tranzīta kategorijā," sacīja Kozlovskis.

Tranzītā esošajiem transportlīdzekļiem Ceļu satiksmes drošības direkcijā jāreģistrējas 24 stundu laikā. Pēc šī termiņa automašīna tiek konfiscēta. Tās vadītājam vai īpašniekam papildus tiek piemērots arī administratīvais sods – līdz 2000 eiro.

Kozlovskis norādīja, ka policija apturēs pilnīgi visus transportlīdzekļus ar Krievijas numurzīmēm, lai gūtu pārliecību, cik likumīga ir šāda transportlīdzekļa atrašanās ceļu satiksmē.

Viņš arī norādīja, ka automobiļu ar Krievijas numurzīmēm atrašanās nav drauds nacionālajai drošībai. Tomēr iedzīvotāji ir aicināti uz sadarbību un ziņot, ja tiek manīti šādi spēkrati.

Vaicāts, vai nav bažu, ka palielināsies skaits ar tādām automašīnām, kuras reģistrētas Baltkrievijā, Kozlovskis norādīja, ka būs arī šādu spēkratu pastiprināta kontrole.

Plašāk "900 sekunžu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu