Krievijā ieslodzītais opozicionārs Jašins sola turpināt cīņu pret tirāniju (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā cietumā ieslodzītais opozīcijas politiķis Iļja Jašins otrdien solīja turpināt cīņu par demokrātiju Krievijā, ar šo apņemšanos nākot klajā pēc tam, kad bija uzzinājis, ka viņa draugs un kolēģis, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs cietumā miris.

Pēc Navaļnija nāves, kas pasaulē izraisījusi šoku, vairojas bažas par citu Krievijas politieslodzīto likteni.

"Kamēr vien manā krūtīs pukstēs sirds, es cīnīšos pret tirāniju. Kamēr es dzīvoju, es ļaunuma nebīšos," Jašins ar sava advokāta starpniecību pauda sociālajos tīklos.

Jašins 2022. gada decembrī tika apcietināts uz astoņiem ar pusi gadiem par "viltus ziņu" izplatīšanu par Krievijas armiju.

"Protams, es apzinos riskus, ar ko man nākas saskarties. Es esmu aiz restēm. Mana dzīvība ir Putina rokās, un tā ir apdraudēta," norādīja opozicionārs.

Jašins bija Navaļnija sabiedrotais un tuvs 2015.gadā netālu no Kremļa noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova līdzgaitnieks.

"Mums bija kopīgs mērķis, un mēs veltījām savu dzīvi tam, lai padarītu Krieviju mierīgu, brīvu un laimīgu. Tagad abi mani draugi ir miruši," pauda Jašins.

Vēsti par Navaļnija nāvi Jašins uzzinājis cietumā netālu no Smoļenskas, un tāpat kā lielākā daļa opozīcijas viņš vaino Kremli.

"Putina izpratnē šādi tiek nostiprināta vara - ar slepkavībām, nežēlību un demonstratīvu atriebību," viņš norādīja.

Putins līdz šim nav komentējis Navaļnija nāvi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu